Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sultangazi'de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın içinde bulunduğu aracın, polis tarafından silah doğrultularak durdurulduğu iddiası üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, polis uygulaması sırasında hızlıca giden bir aracın durdurulduğu ve içerisinde Yüksekdağ’ın bulunduğunun anlaşılması üzerine bekletilmeksizin gönderildiği belirtildi.

Figen Yüksekdağ'ın aracının silahla durdurulması ile ilgili emniyet açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının bahane edilerek korsan gösteri yapılacağı ve bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (el yapımı patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirileceği yönünde bilgiler edinilmiş, bu doğrultuda bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya konulmuştur.

Bu kapsamda Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatılmıştır. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir araç usulünce durdurulmuş, aracın içerisinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bulunduğunun anlaşılması üzerine araç bekletilmeksizin gönderilmiştir.

Bahse konu uygulamalar çerçevesinde 13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde yapılan yol kontrolleri, araç aramaları ve belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde; (54) adet molotof kokteyli, (6) adet patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı), (5) adet tabanca ele geçirilmiş ve (11) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İstanbul halkının huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik tedbirleri yasal mevzuatlar çerçevesinde kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülecektir."

Editör: TE Bilisim