Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Banka Asya’ya polis müdahalesi ile yönetimine el konulmasını değerlendiren Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, olayı siyasi bir müdahale olarak nitelerken, “17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya’ya karşı sistemli bir müdahalenin yapılmaya çalışıldığını da biliyoruz. Siyasal bir müdahale olarak bunu değerlendirmek mümkün.” dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, polis müdahalesi ile yönetimine el konulan Bank Asya ile ilgili değerlendirmede bulundu. “Bunun bir siyasi karar neticesinde bu müdahalenin olduğunu düşünüyoruz.”diyen Şerafettin Deniz, şunları söyledi:

“Bank Asya’nın finansal ve hukuki yapısıyla ilgili bir bilgi sahibi değilim. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya’ya karşı sistemli bir müdahalenin yapılmaya çalışıldığını da biliyoruz. Kamuoyunda bunlar zaman zaman dile getirildi. Basın kuruluşlarında da bunlar söylendi. Dolayısıyla o günden bu yana gelişen olayları değerlendirdiğimizde bu müdahalenin bir hukuki gerekçeden hareketle yapılmış bir müdahale olduğunu söylemek kişisel olarak mümkün değil, buna inanmadığımızı söyleyebilirim. Bu doğru bir müdahale değil, tamamen siyasal bir karar neticesinde yapılan bir müdahaledir bu. İnşallah önümüzdeki süreçte Bank Asya’nın iddia edildiği gibi eksikleri olan bir bankamız olmadığı gerçeği ortaya çıkar ve yeniden Türk bankacılık sistemi içerisinde üzerinde düşeni yapmaya devam eder. Bir siyasal bir müdahale olarak bunu değerlendirmek mümkün. Bu bankamız da kendi faaliyetlerine diye ümit ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim