Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Valiliği'nce 14 Mart'ta Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve devam eden operasyonlarda silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, örgüte bilerek veya isteyerek destek olduğu iddiasıyla toplam 71 şüpheli hakkında soruşturma başladığını açıkladı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'in imzasıyla yapılan yazlı açıklamada, haklarında soruşturma başlatılan 71 şüpheliyle ilgili işletilen adli süreç kapsamında 19 şüphelinin hakkında adli kontrol kararı verilmiş, toplam 3 şüpheli hakkında ise dosyadaki delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Nusaybin ilçesinde yukarıda belirtilen tarihten itibaren yapılan operasyonlarda bugüne kadar terör olayları ile bağlantılı olarak Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplam 71 şüpheli hakkında silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme, terör örgütü propagandası yapma, görevi yaptırmamak için direnme, kasten öldürme, kamu malına zarar verme suçlarından soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Bu suçlar, her şüpheli yönünden kendi hukuki durumlarına göre değerlendirilerek bir veya birden fazla suç ile ilgili işlemlere devam edilmiştir.

Yapılan bu soruşturmalar sonucunda, 24 şüpheli hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, kasten öldürme ve kamu malına zarar verme suçlarından tutuklama kararı verilmiş, toplam 19 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve toplam 3 şüpheli dosyadaki delil durumuna göre yapılan adli işlemlerden sonra serbest bırakılmıştır.

Yukarıdaki paragrafta belirtilen ve haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden 7'si, kendiliğinden teslim olarak devletimizin adaletine sığınmış, bu kişilerden 3'ü delil durumuna göre devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından tutuklanmış, diğer teslim olan 4 şüpheli ise hukuki durumlarına uygun olarak adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Nusaybin'de güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristle ilgili bilgilerin de yer verildiği açıklamada; teslim olan şüpheliler hakkında hukuki durumlarına uygun olarak ceza mevzuatının delil durumuna göre hukuki sürecin işletileceğine vurgu yapıldı. Başsavcı Özel'in imzasıyla yapılan açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"24.05.2016 tarihinde toplam 25 şüpheli, devletimizin adaletine sığınarak kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim olmuş ve Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat gereği göz altına alınmış olup, bu şüpheliler hakkında hukuki durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümler uygulanacaktır. Bu tarihten itibaren de devletimizin adaletine sığınacak olan tüm şüpheliler hakkında da hukuki durumlarına uygun olarak mevcut delil durumuna göre mevzuatımızın sağladığı imkanlar ve hükümler uygulanmaya devam edilecektir."



Cihan

Editör: TE Bilisim