Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Şile'deki fırtınada kaybolan ve cesedine 11 gün sonra ulaşılan Kıyı Emniyeti görevlisi Mehmet Genç, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı sırasında Genç'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Mehmet Genç’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Beykoz Ortabahçe Cami’ne getirildi.
Genç’in yakınları, namaz öncesi taziyeleri kabul etti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına; ailesi, yakınları, gemici arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada Mehmet Genç'in halası Ayşe Sezer’in cenazenin başında uzun süre gözyaşı dökmesi, cenazeye katılanları duygulandırdı. Mehmet Genç'in babası Osman Genç'in sağlık durumu nedeniyle cenazeye katılamadığı öğrenildi.

Cenazede basın mensuplarının açıklamalarda bulunan Genç’in yeğeni Özkan Öztürk, fırtınada ölenlerin zorla göreve çıkarıldığını iddia etti. Öztürk, “Cemil Bey’in eşi ile de görüştük. Göreve gittiklerinde kesinlikle sefere çıkmak gibi bir durumları yok. Hatta kurtulan Ahmet kardeşimizin de beyanları var. Dayımın tekneden düştüğünü zannettikten sonra ‘istifa istiyordunuz, buyurun size istifa, Tarçın yok, kayalıklara sürükleniyoruz’ diye bağırıyor. Dayım gemide iken makinist olduğu için gemi stop ettikten sonra kaptanı arayıp motorların istifa ettiğini söylüyor. Helallik isteyip telefonu kapatıyor. Arkadaşlarından ve özellikle Şile’de bulunanlardan tek isteğimiz var; gördüklerini duyduklarını savcı ve mahkeme ile paylaşsınlar. Dayımın başına gelen şey; onların da başına gelebilir. Her şeyden evvel emniyet gelir. Orada kaptanın kurtaramayanlar, gemiyi nasıl kurtarsın? Gitmek istemeyen insanları da tehdit ederek istifaya zorluyorlar. Bunun da bir çok şahit var. Onlar da herhalde çekindiklerinden bizimle görüşmüyor." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim