Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri ile mahallelerde kazılan hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 2 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de yaralandığı iddia ediliyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Başak ve Barbaros mahallerinde YDG-H üyelerinin kazdıkları hendekleri kapatmak için sabahın erken saatlerin güvenlik güçleri mahallelere girdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla geldi. Polis ekiplerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yandı.

Çatışmada 2 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10'a yakın kişinin de yaralandığı iddia ediliyor. Ancak ölen ve yaralananlarla ilgili iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı. Çatışmada yaralananların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.

Çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.

Editör: TE Bilisim