İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kütahya'nın Simav ilçesinde, Ege Eğitimciler Federasyonu (EGEFED) ve Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği (ÖYDER) işbirliğiyle, "2. Kitap Okuyan Bilir" adlı bir yarışma düzenlendi. Amacı eğitim çağındaki çocukların dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak olan, Özel Bahar Koleji'nde yapılan beş seanslık yarışmaya 952 öğrenci katıldı.

İkincisini düzenledikleri, ödüllü kitap okuma yarışmasına yoğun ilgi olduğunu belirten ÖYDER Başkanı Nurullah Aydoğan, "Yarışma, Simav ilçemize umarım güzel bir model olur. İlkokul 2. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrenciler, okudukları kitaplardan sınava girdi. Öğrencilerin kitap okumaları bizleri sevindirdi. Eğitimciler olarak bizler, öğrencilerimizin bol kitap okuması için dernek olarak imkanlarımız ölçüsünde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Yarışmada büyük bir heyecan yaşandığını dile getiren Aydoğan, "Öğrencilerimiz, kitap okuyup bilgiyle donanırken aynı zamanda da hediyelerini alarak mutluluk yaşıyorlar. Öğrencilerimizin gözlerinde bu heyecanı görmek, bizi yeni ve farklı proje arayışlarına sürüklüyor. Ailelerimizin gündemi artık kitap okuma yarışması. Katkı ve desteklerinden dolayı tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize, ayrıca yarışmanın yapılabilmesi için bina tahsisinde bulunan Özel Bahar Koleji idarecilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Selda Kahraman ise, "Bana göre kitap sınavı kolaydı diğerlerine göre. Bilmem dereceye girer miyim? Ayrıca okuduğumuz kitapların örnek şahsiyetlerden olması, bizi daha çok heyecanladırdı." dedi. Öğretmenlerden Alim Kurt da, "Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmeyi, içeriği çok güzel kitaplar okutmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim