AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin köşe yazarı İsmail Kılıçarslan, “Beyaz adam nasıl çıldırıyor yahut vur emrini Ogan mı verdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan, bugünkü köşesinde, ABD’de gerçekleştirilen silahlı saldırıları ele aldı. Geçen günlerde, ABD’nin El Paso kentinde 21 yaşındaki Patrick Crusius, bir alışveriş merkezine girmiş 20 kişiyi öldürmüştü. Ardından, 24 yaşındaki Connor Bets 9 kişiyi katletmişti.

Kılıçarslan, ABD’de gerçekleşen bu saldırıların altında -saldırganın yayımladığı manifestoya dayanarak- “göçmen düşmanlığının” olduğunu yazdı. Kılıçarslan, bunun “yetersiz beyaz adam” sendromu olduğunu belirtirken beyaz adam üstünlüğünün sağlanamamasının göçmenlere bağlandığını ileri sürdü.

HEDEF GÖSTERDİ

Saldırganın manifestosundan “göçmen sorununun siyasetle düzelmeyeceği”ifadelerinin yer aldığı bölümü aktaran Yeni Şafak yazarı, eski MHP Milletvekili Sinan Oğan ve İYİ Parti Milletvekilleri Ümit Özdağ ve Lütfi Türkkan’ı Türkiye’de bu tür saldırılara zemin hazırlamakla suçladı. Yeni Şafak yazarı, “Peki ama hem El Paso’daki hem de Ohio’daki katillere ‘vur emrini’ gerçekten Sinan Ogan vermiş olabilir mi? Ya da Ümit Özdağ ya da Lütfi Türkkan” diyerek Özdağ, Türkkan ve Oğan’ı hedef gösterdi.

“İYİCE AZITTINIZ HATTA SAPITTINIZ”

Sinan Oğan, Kılıçarslan’ın bu hedef göstermesine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Oğan, “Bunlar (Yenişafak yazarı İsmail Kılıçarslan) iyice azıttı, hatta sapıttı! Suriye’yi boşaltıp, Suriyelileri Türkiye’de tutarak boşalan topraklarda PKK/YPG’ye devletçik oluşturmak, Suriye’de Büyük İsrail’i kurdurmak için yemin mi ettiniz” ifadelerini kullandı.

Oğan, bu tür hedef göstermelere karşı tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek “Siz Türk milleti bu konuda sessiz kalırsanız, hiçbir şey yapmaz, hatta şuradan Twitter adresine girmeye üşenip tepkinizi ortaya koymazsanız bunlar iyice azıtacaklar. Yarın bu konudaki rahatsızlığını dile getireni hain ilan edecekler” diye belirtti.

Türk üniversitelerinde Suriyeli ve “vatansız” istilası! Türk üniversitelerinde Suriyeli ve “vatansız” istilası!

Odatv.com

Editör: TE Bilisim