Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Dershanelerin kapatılması ve sınav sisteminin değişeceği yönündeki tartışmalar yanında hazırlık kitaplarına ilgi her geçen gün artıyor. TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 11. Bursa Kitap Fuarı’nda en çok ilgiyi yine hazırlık kitapları görüyor. Yayıncılar, ilköğretim 6. ve 7. sınıflarda SBS kaldırılmasına rağmen bu sınıflarda eğitim gören çocukların hazırlık kitaplarına daha büyük ilgi gösterdiğini dile getiriyor.

Bursa Kitap Fuarı’nı, 7’den 70’e binlerce kişi ziyaret ediyor. En çok ilgi ise hazırlık kitaplarına gösteriliyor. Öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte geldiği fuarda önce sınavlara hazırlık kitaplarının bulunduğu stantları geziyor. Özellikle lise öğrencileri hazırlık kitabı satan yayınevlerinin önünde adeta kuyruğa giriyor. Özellikle Zambak, Güvender, FEM ve Körfez yayınlarının stantlarına büyük ilgi gösteren öğrenciler, “11. sınıfa gidiyoruz ama elimizden geldiğince seneye şimdiden hazırlanmaya başlıyoruz. Üniversiteye hazırlık kitaplarını şimdiden alıyoruz. YGS ve LYS kitaplarını alıyoruz. Hazırlıklar zor geçiyor. Buraya gelmemizin sebebi üniversiteye hazırlık kitabı almak. Kitapsız olmuyor, hazırlık kitabı olmazsa olmuyor. YGS’ye yönelik testler çözüyoruz. Fuara, test kitapları için geldik.” diye ifade ettiler.

Güvender ve FEM yayınlarının stantlarını bünyesinde bulunduran NT Bölge Müdürü Kamil Kansız, sınav kitaplarına olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kamil Kansız, şunları kaydetti: “Son üç fuardır ilgi, düşeceğine artıyor. Son söylemlerin olduğu dönemlerde biraz sekteye uğrasa da şu anda gereken ilgi düşmüyor, sürüyor. Hem üniversiteye hazırlık grubunda sıkıntı yok. Beşinci ve dokuzuncu sınıflarda kitapların değişmesinde sıkıntı var. Bilinirliliğin ve Türkiye’de kalitesinin yüksek olmasından kaynaklı olarak hem Güvender hem de FEM grubuna ilgi yüksek. Tanıtım ve kitapların ilgi görmesi açısından beklentimizi geçen sene karşılamıştık, bu sene de karşılayacağımızı ümit ediyorum.”

FUARDA FİYATLAR YÜZDE 25 DAHA UCUZ

Zambak Yayınları Bursa Kitap Fuarı Sorumlusu Adem Uğur Yazıcı da ürün çeşitliliği açısından ana sınıfından üniversiteye, hazırlık sınıfına kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini söyledi. Fuarlarda perakendeye nazaran fiyatların yüzde 25 oranında daha ucuz olduğuna işaret eden Yazıcı, özellikle sınavlara hazırlık kitaplarına ilginin büyük olduğunu kaydetti. Zambak Yayınları Ürün Sorumlusu Cem Vural ise önümüzdeki sene teknoloji destekli eğitim setini piyasaya sunacaklarını açıkladı. Vural, “Bu setimiz de dijital çağın gerektirdiği basılı kitabın içeriğinde videolor, animasyonlar, testler, soru çözümleri olacaktır. Öğretmenimiz için ayrı konular bulunacak. Diyelim; öğrencilerimiz kitabımızı kullanırken kitabın belli yerlerinde testler olacak. Testleri canlı olarak yapabilecek, konuyla ilgili videoları izleyebilecek. Tamamen hem basılı kitap dijitale entegre olmuş halde yayın hayatına yeni soluk getirecektir.” diye konuştu.

"İLGİ, AZALMASINI BEKLERKEN ARTTI"

İlköğretim 6 ve 7’nci sınıflarda SBS’nin kaldırılmasına rağmen hazırlık kitapları satışlarının arttığına dikkat çeken Cem Vural, şunları söyledi: “Biz 6 ve 7’de SBS kalktığında şunu gördük, sınavlar kalktı fakat kitap satışlarımız daha da arttı. Düşeceğini tahmin ederken öğrencilerin talebi daha da arttı, satışlarımız katlandı. 6 ve 7’de kalkmıştı, önümüzdeki yıl 8’inci sınıflarda da kalkacak. Sekizinci sınıflarda da aynı şekilde artış bekliyoruz. Velilerin kitaba olan ilgisi eskiye oranla aşırı derecede arttı. Her zorluya katlanıyor. Veliler, öğrenciler için tüm zorluklara göğüs veriyor. Kitap elde etmek bunun en kolay yolu. Fuarlarda da bunu görüyoruz.”

Editör: TE Bilisim