İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı, mahalleye dönüşen köylerde açılan kültür sanat okullarında 'Palyaço' ve 'Canlı Kitap' etkinlikleri düzenlemeye başladı. Bir hafta sürecek program kapsamında, Kulp, Ergani, Dicle, Hani Kültür Sanat Okulları ile Çocuk Yaz Kampı, Fidanlık Yaşam Alanı ve Batman Şengal Kampı’nda çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Etkinliğe İstanbul’dan kendilerine 'Sınır Tanımayan Palyaçolar' adını veren grup da katılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuarı, 6360 sayılı Yasa’yla mahalleye dönüşen köylerde açılan Kültür Sanat Okulları’nda bir dizi etkinlik başlattı. 3 Ağustos'da başlayan, 9 Ağustos tarihine kadar sürecek olan program kapsamında, 'Palyaço' ve 'Canlı Kitap' etkinlikleri düzenlenerek, çocukların yüzlerinin gülmesi ve güzel vakit geçirmesi sağlanacak.

'Sınır Tanımayan Palyaçolar'la ortaklaşa düzenlenen etkinlikler bugün Aram Tigran Kent Konservatuarı’nda atölye çalışmaları, canlı kitap etkinliği, palyaço gösterisiyle start aldı. Etkinlikler ve gösteriler, yarın Ergani ilçesi Qelêş Kültür Sanat Okulu’nda, 5 Ağustos’ta Dicle Avdela Kültür Sanat Okulu ve Hani Nêrib Kültür Sanat Okulu’nda, 6 Ağustos’ta Hazar Gölü’ndeki Büyükşehir Belediyesi Çocuk Yaz Kampı’nda, 7 Ağustos’ta Yenişehir Fidanlık Alanı’ndaki Şengal Kampı’nda, 8 Ağustos’ta Batman Şengal Kampı’nda ve 9 Ağustos’ta Kulp Cixsê Kültür Sanat Okulu’nda gerçekleştirilecek.

"ÇOCUKLARIN GÜZEL VAKİT GEÇİRMESİNİ İSTİYORUZ"

Köy Kültür Sanat Okulları Eğitim Koordinatörü Şêrko Kanîwar, Aram Tigran Kent Konservatuarı olarak köylerdeki Kültür Sanat Okulları’nda 'Palyaço' etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Etkinliğe İstanbul’dan kendilerine 'Sınır Tanımayan Palyaçolar' adını veren grubun da katılacağını kaydeden Kaniwar, grubun Amerika’dan gelen eğitimcilerden üç günlük eğitim aldıktan sonra kente geleceğini kaydetti. Kaniwar, “Bu grup, İstanbul’da üç günlük çalışmadan sonra buraya gelecek ve her gün bir köydeki Kültür Sanat Okulu’na gidecekler. Hem çocukları güldüren ‘Palyaço’ etkinliği hem de ‘Canlı Kitap’ etkinliği düzenleyecekler. Bu canlı kitap etkinliği şöyle olacak: Birisi Kürtçe bir hikaye okuyacak, onlar da doğaçlama yapacaklar. Amacımız, çocukların güzel vakit geçirmesi, hem düşünebilme yetilerinin gelişmesi hem de gülebilmelerini sağlamak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim