En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Suriye'de Bayırbucak Türkmen bölgesine yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.

İl Başkanı Demirkol açıklamasında, "Suriye ve Irak'taki tarihi Türk şehirlerinin Kobani kadar kıymeti olduğunu göstermeden Türk dış politikasını yönetenler başarılıyım diyemez. Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları esefle ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

"SINIRIN HEMEN ÖTESİNDE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ KATLEDİLİYOR"

Suriye'deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırının Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ve itibarının yanısıra, Türk milletinin hükmi şahsiyetine karşı yapıldığını ileri süren Fatih Demirkol, "Sınırımızın hemen ötesinde kardeşlerimizin katledilmesine Milliyetçi Ülkücü Hareket'in sessiz kalmasını hiç kimse beklemesin. Milli davalar söz konusu olduğunda, AKP yöneticileri, beş kilometre ötemizden gelen Türkmen kardeşlerimizin çığlıklarına kulaklarını tıkamaya devam ederse tarihin onları affetmeyeceğini, milli vicdanın bir gün mutlaka hesap soracağını unutmamalıdır." uyarısında bulundu.

Türkmenlerin yaşamış oldukları olaylara rağmen AK Parti hükümetinin harekete geçmemesini üzücü olarak niteleyen Demirkol, "Sınırlarımızın hemen yanında günlerdir süren Türkmen katliamının AKP hükümetini henüz harekete geçirememesi üzücüdür. Baştan itibaren yanlış bir Suriye politikası izleyen AKP hükümetinin kendi sınır güvenliğimiz için ABD yardımı gözetmesi ve Türkmen katliamını uzaktan izlemesinin kabul edilir yanı yoktur. Suriye'deki Türkmen bölgesi Rus uçakları ve Esad kuvvetleri tarafından günlerdir vurularak Türkmenlere yeni bir Kerbela yaşatılmaktadır." diye konuştu.

"AMAÇ KÜRT KORİDORUNU GENİŞLETMEK"

MHP Tokat İl Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Barzani'nin gönderdiği silah ve asker desteği, AK Parti hükümetinin izniyle Türkiye üzerinden Suriye'nin PKK'sı PYD ve YPG'ye ulaştırılmaktadır. Bu örgütler bölgede Türkmenlere düşmanlık yapan, topraklarını ellerinden alan güçlerdir. ABD üst düzey yetkililerinin Suriye'ye karşı Türkiye ile ortak operasyon açıklamalarının arkasında, Kürt koridorunu birleştirecek Cerablus-Azez hattını ele geçirme amacı yatmaktadır. 1208 kilometrelik Irak ve Suriye sınırımızın 98 kilometrelik bölümü haricinde sözde Kürt devleti ortaya çıkarılmıştır. Türkiye kendi sınırlarını koruyabilmek için sınır ötesinde aktör olmayı başarmak zorundadır. Bölgede aktör olmanın yolu, ABD'nin desteklediği Kürtler ya da başka gruplarla değil, ancak ve ancak Türkmenlerle mümkündür."

Editör: TE Bilisim