Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165.yıl dönümü ve Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kuruluşunun 51.yılı düzenlenen törenle kutlandı.
Okulun Spor salonunda gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz Sinop Garnizon Komutanı J. Albay Osman Coşkun AK Parti, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay,AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, ile okulun eski mezunları, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Kenan Gönül, Türk ulusunun 165 yıllık süreç içerisinde öğretmen yetiştirme konusunda önemli deneyimler yaşadığını söyledi. Türkiye'de öğretmen yetiştirme sisteminin 16 Mart 848 Dar'ül Muallimin ile temelinin atıldığını hatırlatan Kenan Gönül, bu ilk adamını izleyen yıllarda çeşitli aşamalar ve gelişmelerle sürecin günümüze kadar sürdüğünü belirterek, "1848'den 2011'e 164. yılını kutladığımız 16 martlarda öğretmen eğitiminin geçmişini değerlendirirken meslek bilinci ve idealinin, öğretmenlik mesleğini sevmeyi, kurum kültürünün devamını canlı tutmayı amaçlıyoruz. Türk ulusu 164 yıllık bu tarih içinde öğretmen yetiştirme konusunda önemli deneyimler yaşayarak bu günlere gelmiştir" dedi.
Programda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise, Uluslar arası arenada spordan siyasete her alanda sözünü dinletebilen onurlu başı dik bir milletin devletine emek veren bu uğurda gayret gösteren, öpülecek elleri ile hayatımızın her döneminde yaptıkları fedakarca çalışmalar ile kıymetli öğretmelerimizi yetiştiren bu okullarımızın ülkemizin eğitim tarihindeki çok önemli yerini hepimiz farkındayız.İlimizde de çok seçkin bir yeri olan ve her yıl yetiştirdiği öğrenciler ile geleceğimize daha güvenle inançla bakmamıza vesile olan hem bu okulumuzun öğretmenlerine teşekkür ediyor böyle bir okulda eğitim görme şansını yakalamış kıymetli öğrencilerimizi kutluyorum diye konuştu.
Programda ceza mı ödül mü konulu oyun ile Sinop ili genelinde orta okul öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Programda Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Nezihe Sevgili de bir konuşma yaptı. Okulun Öğrencileri tarafından sergilenen semazen gösteri ise salonda bulunanlar tarafından ilgi ile izlendi.Program, 'Öğretmen Marşı'nın söylenmesiyle son buldu. Tören bitiminde davetlilere ve öğrencilere pilav ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilisim