MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, biri ağır 2 polis ile birlikte toplam 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

Silopi’de Başak ve Barbaros mahallerinde YDG-H üyelerinin kazdıkları hendekleri kapatmak için sabah erken saatlerinde güvenlik güçleri mahallelere girmişti. Polis ekiplerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çatışma çıkmıştı. Şırnak Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "07.08.2015 günü saat 05.30'da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak el yapımı patlayıcı ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, el yapımı patlayıcı, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları olay yeri ve çevresinde lastik yakma ve benzeri olaylara devam etmekte olup, güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir."

Ölenlerden ikisinin 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa ile 58 yaşındaki Hamdin Ulaş olduğu öğrenildi. Yaralılardan 5'inin Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yaralı polislerin kaldırıldığı hastane konusunda bilgi verilmedi.
Editör: TE Bilisim