Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, operasyonlara ilişkin hükümete çağrıda bulunduklarını belirterek, "Gelin bu barışı inşa edelim. Bu sorun bu yöntemler ile çözülmez. Bu çatışmalar baharda her yere yayılır, o zaman daha da geç kalmış oluruz." dedi.

Sakık, Ağrı’daki STK, muhtarlar ve basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Programda konuşma yapan Sakık, Ağrı Belediyesi'nin 2015 yılı çalışma raporunu açıkladı. Doğu'da yaşanan olaylara da değinen Sakık, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DBP’li belediyeleri yıpratmaya çalıştıklarını ve belediye eş başkanların görevlerine son vermek için çalıştıklarını savundu.

'BÖYLE DEVAM EDERSE BAHARDA HER YERE SIÇRAR'

Çatışmalı süreç ile birlikte kentlerin harabeye döndüğünü ve Kürt halkının bunu hak etmediğini vurgulayan Sakık, çatışmaların bir an önce durmasını istedi. Çatışmaların böyle devam etmesi halinde baharda her yere sıçrayacağını savunan Sakık, şu ifadeleri kullandı: “Siyasetçiler çatışmaları sürdürmek ve çıkarlarını korumak için çatışmaları körükleyerek yoksul Anadolu çocukların ölmesine neden oluyorlar. Sonra dönüp bütün suç ve günahlarını bir yerlere havale ediyor. Buralar cennet de olsa akan kan durmasa hiç birimiz rahat değiliz. Ülkemizin dört bir tarafından yaşanan bu ölümlerden dolayı içimiz kan ağlıyor. Bizim bunlara karşı bir barikat oluşturup, bu çatışmaları durdurma gibi bir sorumluluğumuz var. Bir taraftan görev ve sorumluluklarımızı yaparken bir taraftan da ülkemizin iç barışını sağlamalıyız.

'EN BÜYÜK PLAN DEVİRDİĞİNİZ BARIŞ MASASINI İNŞA ETMEKTİR'

Sayın Başbakan bugün Mardin’da bir master planını açıklayacağı söyleniyor. Biz sizi tanıyoruz. Geçmişten bugüne kadar bu planlarınızı tek tek biliyoruz. Bu sorun böylesi bir plan, terbiye etme sorunu değil. Bu sorun bir ahlak ve vicdan sorunudur. Kürtler ile cumhuriyeti kurdunuz ve sonra Kürtleri yok saydınız. Şehirleri altından yapsanız ne olur. İlk önce bu halkın gönüllerini parçalamayın. Gelin bu kanı durdurun. En büyük plan devirdiğiniz barış masasını tekrar inşa etmektir. Sayın Öcalan’la başlattığınız görüşmelerin tekrar başlamasıdır. Başbakan bugün yine açıklama yapmış ‘onları yok hükmünde sayıyoruz’ diyor. Kardeşim kimle kavga etmişsen onla barışacaksın. Tamam STK’lar ile de toplanın, onları da bu sürece dahil edin. Ama kavga ettiğiniz insanlar ile barışmazsanız bu sorun çözülmez. Kürt coğrafyasındaki kentlerle bakıyoruz ikinci dünya savaşındaki Almanya kentlerine benziyor. Suriye'deki kentlerin tahribatı neyse bu kentlerde eş değerdedir. Biz bunları hak etmiyoruz. Siz bunu Kürtlere yapamazsınız. Böylesi bir kardeşlik hukuku olmaz. Biz bu toprakların sahibiyiz. Ve sizlerle kardeşliği inşa etmeye çalışıyoruz. Biz burada hükümete çağrı yapıyoruz. Gelin bu barışı inşa edelim. Bu sorun bu yöntemler ile çözülmez. Bu çatışmalar baharda her yere yayılır o zaman daha da geç kalmış oluruz."

‘TAHİR ELÇİ MEYDANI YAPIYORUZ'

Diyarbakır Suriçi'nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adını yaşatacaklarını belirten Sakık, “Eski Van Caddesi'ni meydana çevirdik. Ağrı'da ilk defa bir meydan yapıyoruz. O da Tahir Elçi meydanıdır. Tahir Elçi bugüne kadar bu coğrafyada demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermiş bir hukukçudur. Onun için Tahir Elçi'ye yakışacak bir anıtla meydanımızı tamamlayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim