YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Uzun süren sırt ağrıları, ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Uzmanlar, her yaş grubunda görülebilen sırt ağrılarının ciddiye alınmadığı takdirde diğer hastalıkların tanı ve tedavisini geciktirdiğini belirtti.

Sırt bölgesinde omuzlardan kaburgaların bitimine kadar görülen sırt ağrıları hemen hemen her yaş grubunda ortaya çıkabiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Operatör Dr. Umut Yaka, sırt ağrısına yol açan hastalıklar ve ağrıdan korunmanın yolları hakkında bilgi verdi. Yaka, “Sırt ağrıları sıklıkla duruş bozukluğundan kaynaklandığı gibi, vücudun farklı bölgelerindeki rahatsızlıklar veya kalp hastalıklarının habercisi olabilir. Yumuşak doku romatizması ya da sırt fıtığı da sırt ağrılarını tetikler.” dedi.

Masa başında uzun süre oturanların risk altında olduğunu söyleyen Yaka, “Genellikle sırt bölgesindeki kaslarda, ağrının basınçla tetiklendiği rahatsızlık, daha çok masa başı çalışan kişileri etkilemektedir. Uzun süren sırt ağrıları mutlaka araştırılmalıdır.” açıklamalarında bulundu.

Sırt ağrısından korunma yöntemleri hakkında ise Yaka şu bilgileri verdi: “Stresten kaçınmak, kilo vermek, sırt ve karın kaslarını güçlendirmek için egzersiz yapmak, ani hareketlerden veya kas zorlamalarından kaçınılmak önemlidir. Sırtüstü yüzmek, yoga, pilates gibi spor aktiviteleri özellikle sırt ağrısı çekenler için yararlı olacaktır. Güneş, deniz, sıcak kum ve kaplıcalar çok faydalıdır. Soğuktan mümkün olduğunca korunmalıdır.”
Editör: TE Bilisim