İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Meclisi, üniversite yapılması için kendilerine devredilen Fuar Kongre ve Kültür Merkezi arazisini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Üniversitesi’ne (TOBB ETÜ) tahsis etti.

Sivas’ı ‘Medreseler Şehrinden Üniversiteler Kentine’ dönüştürecek olan bu tarihi karar için, meclis üyeleri olağanüstü gündem maddesi ile toplantıya çağrıldı. TOBB ve Sivas için büyük önem taşıyan fakülteler konusunda Sivas’a gelen TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, meclis üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

EN GEÇ 1 YILDA TAMAMLANACAK

Fakülteler konusunda yer arayışı konusunda yaşanan süreci değerlendiren Şahin, “Tahsis konusundaki girişimlerimiz hep yarım kaldı, bir türlü sonuca gidemedik. Başından beri gönlümüzden geçen Fuar Kongre ve Kültür Merkezi bu hayırlı işe nasip oldu. Oda yönetimimizin ciddi gayreti ve günler süren takibiyle nihayet bu iş çözüldü. İnşaat alanındaki o bina üzerinde hızlı bir şekilde eksikliklerini tamamlayarak, TOBB Üniversitesi'nin fakültelerin burada açmak niyetindeyiz. Teknik heyetimiz ve binanın mimarlarıyla yerinde incelemelerde bulunduk. Yapım programını kendilerine takdim ettik. Bizim arzu ettiğimiz şekilde proje değişikliği yapılıyor. En geç bir yıl içinde yarım kalan inşaatın eğitim amaçlı tamamlanması ile ilgili çalışmaları neticelendirmiş olacağız” dedi.

SİVAS ÇOK KARLI ÇIKACAK

TOBB camiasının yaptığı en büyük sosyal sorumluluk projesi olan TOBB ETÜ’nün Sivas’ta kurulmasından şehrin çok karlı çıkacağını anlatan Şahin, “Üniversitemiz 170 vakıf üniversitesi içerisinde başarısıyla ilk üçe girmektedir. Böyle önemli bir teşebbüsü Sivas’a kazandırma noktasında olan sizler gurur duymalısınız. Bu yatırımdan Sivas çok karlı çıkacaktır. Sivas TSO mensuplarının da önemli bir işe imza atmış olacaklarından emin olabilirsiniz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan 54 meclis üyesinin kullandığı oyların tamamıyla alınan kararla söz konusu arazi TOBB ETÜ’ye resmen devredilmiş oldu.

Tarihinin en önemli günlerinden birisini yaşayan odanın seçimler öncesi son toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Toplantının son bölümünde TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin’e hizmetlerinden dolayı gümüş hayat ağacı hediye edildi.

Editör: TE Bilisim