MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Sivas’ın Kangal ilçesi yakınlarında düşen RF-4E tipi keşif uçağı ile ilgili olarak Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelen uzman ekipler kaza bölgesinde inceleme yaptı. Uçağın düşüş nedeni kaza kırım ekibinin incelemesi sonrası ortaya çıkacak.

    Dün Kangal’a 5 kilometre mesafede boş bir araziye düşen uçağın enkazında inceleme yapmak üzere ilçeye gelen uzmanlar her ihtimale karşı geniş bir bölgeye dağılan uçağın parçalarını bir araya topladı.

    Başkanlığını Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanı Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz’ün yaptığı heyet uçağın düştüğü bölgede detaylı bir çalışma yaptı. Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okşin Akşit’in de hazır bulunduğu incelemeler sırasında kaza kırım ekibi daha sonra parçaları topladıktan sonra incelemek üzere Malatya’ya götürdü.

    Geçtiğimiz yıl Suriye sınırında düşen uçak ile aynı filoda yer aldığı öne sürülen RF-4E keşif uçağının neden düştüğü kaza kırım ekibinin incelemesi sonrası ortaya çıkacak.

    Öte yandan kaza bölgesine giriş çıkışlarda dün akşam saatlerinde yasaklandı.

    "DÜŞEN UÇAK TOKİ VE OKULU PAS GEÇTİ"

    Bu arada görgü tanıkları da uçağın alçak uçuş yaptıktan sonra düştüğünü söyledi. Uçağın düşüş anı görenlerden Kangal Yatılı Bölge Okulu personeli Erkan Türkmen, uçağın bölgede 2 uçağın uçtuğunu belirterek, düşen uçağın TOKİ ile Yatılı Bölge okulu arasında çok alçaktan uçarak boş araziye düştüğünü söyledi.

    Pilotların usta bir hamle ile hem TOKİ’yi hem de okulu pas geçtiğini anlatan Erkmen, daha sonra pilotların atladığını kaydetti.

    Olayı ilk görenlerden biri olarak hemen 112 ekiplerini ve Jandarmayı arayarak bilgi verdiklerini aktaran Erkan Erkmen, olay yerine giderek pilotlardan Yarbay Serdar Çelikyay’ı gördüklerini ve sağlık ekipleri gelene kadar bilincinin açık olması için kendisiyle konuştuklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim