Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Sivas'ta geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı hale gelen Afgan Mohammedi ailesinin küçük ferdi Emran (13), özel mamalarla besleniyor. Destek bekleyen Emran’ın beslenmesi ve ilaçları için aylık yaklaşık 2 bin liraya ihtiyacı var.

Ülkelerindeki karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Birleşmiş Milletler tarafından Sivas’a gönderilen Afganlı Mohammedi ailesinin zaten zor olan hayatı, Temmuz ayında 13 yaşındaki çocukları Emran’ın trafik kazası geçirmesiyle daha da zor hale geldi. 14 Temmuz'da Altuntabak Mahallesi’ndeki evlerinin yakınında trafik kazası geçiren ve yatağa bağlı hale gelen küçük Emran, artık bir bebek gibi besleniyor. Özel mamalarla beslenen Emran’ın beslenmesi ve ilaçları için aylık yaklaşık 2 bin liraya ihtiyacı olan Mohammadi ailesi, bunların yanısıra Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne olan yaklaşık 43 bin liralık borcu da nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Kaza anını anlatırken o günleri yeniden yaşayan baba Nasrallah Mohammadi (33), mahalle sakinlerinin kendilerine yardımcı olduğunu ve Emran’ı onların yardımlarıyla hastaneye götürdüklerini söyledi. Emran’ın, yaklaşık 40 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Mohammadi, “Doktorlar ‘inşallah iyileşecek, bunun için zaman lazım’ diyorlar. Çocuğumu aldım hastaneden çıkardım. Çalışma iznim yok. Nasıl bu ihtiyaçları karşılayacağımı bilmiyorum. Aylık 2 milyar 100 lira masrafı var. Bez ve mama lazım alacağız. Bunları nasıl alacağım bilmiyorumb.” dedi.

Valiliğin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Hayat Ağacı ve Dosteli derneklerinin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek teşekkür eden Mohammmadi, kendilerine yardım geldiğini ancak 5 kişilik ailenin bu yardımlarla geçinmekte zorlandığını bildirdi. Baba Nasrallah Mohammadi, çocuğunun başında Kur’an-ı Kerim okuyarak şifa bulması için Allah’a dua ediyor.

Editör: TE Bilisim