MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Sivas’ta etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bu kış iki hafta karsız kalan Sivas, yeniden kavuştu. Sabah erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle yayalar ve arabalar yollarda zorluk çekti.

Sivas Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri, ana arterlerde yol açma çalışması yaptı. Kaldırımlarda da karları temizlemek için uğraştılar. Şehir merkezine giriş noktalarında yollar kayganlaşınca arabalar güçlükle seyredebildi, bazıları yolda kaldı. Tedbirsiz yola çıkanlar, zincir takarak devam edebildi. Kümbet mevkisinde de yol kayganlaşınca bazı arabalar yokuşu çıkamadı. Sürücüler, zincir taktıktan sonra yola devam etti. Belediye ekipleri de tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışı sebebiyle Sivas’ı Suşehri ilçesine bağlayan Geminbeli, Sivas-Malatya karayolu üzerindeki Yağdonduran, Sivas-Ankara yolundaki Yaraşbeli ve Sivas-Erzincan karayolundaki Kızıldağ geçitlerinde de ulaşım aksadı. Trafik ekipleri, bu noktalardan arabaların zincirsiz geçişine izin vermezken sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji’den alınan bilgiye göre kar yaşının çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hissedilir derece düştüğü Sivas’ta gündüz 1, gece eksi 3 derece ölçüldü. Hafta sonunda en yüksek 1 ve en düşük eksi 4 olacağı, çarşamba günü ise eksi 10’a kadar düşeceği tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilisim