MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Sivas’ta etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer bir metreyi aşan karda zor şartlar altında çalışan ekipler, kapalı 389 köy yolunu açmak için mücadele veriyor. Yol açmaya çalışırken kara saplanan bir greyder güçlükle çıkarılabildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer bir metreyi aşan karda zor şartlar altında çalışan ekipler, kapalı 389 köy yolunu açmak için mücadele veriyor. Kızılcaköy, Tokuş, Karabalçık köyü civarında çalışmalar sürerken basın mensupları da İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner ile birlikte çalışmaları yerinde görmek üzere olay yerine gitti. Kapalı yolları açmaya çalışan greyder dönmeye çalışırken kara saplandı. Greyder operatörü güçlükle çıkabildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner, merkez ile birlikte 17 ilçede toplam 110 iş makinesi ve 210 personelle birlikte karla mücadele çalışmalarına başladıklarını belirterek, daha önceden tedbirlerini aldıklarını söyledi. Yağan karın beklediklerinin üzerinde olduğunu, sulu yağınca da zeminin sıkıntı verdiğini ve makinelerin çalışmada zorlandığına dikkat çeken Güner, “Biz her şeye hazırız, bu çalışmalarda mesai gözetmeksizin, özellikle doğum ve hastalıkla ilgili olaylarda 112 Acil Servisi ile koordineli çalışıyoruz. Bilgi geldiği zaman hangi köyde ne olay varsa oraya müdahale ediyoruz. Tabi kar henüz yeni, sezon da yeni başladı.” dedi.

Güner, Sivas’ta ilçelerle birlikte 389 köy yolunun kapalı olduğu ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Kar devam etmezse iki gün içerisinde bu yolları açarız. Bulunduğumuz mevkide kar yağıyor. Gece bu tipiye dönüşüyor. Zaten en büyük sıkıntı da tipi oluşu Bulunduğumuz bölge Kızılcaköy, Tokuş, Karabalçık diye bilinen bir bölge, yolda yarım metrenin üzerinde kar var.”

Editör: TE Bilisim