Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Sivas’ta hayırseverlerin katkısıyla Suriye’den kaçanlara yardım eli uzandı. Sivas Özgür Der adlı sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği de destek verdi. Hayır sahiplerinin Hayat Ağacı Derneği’ne bağışladığı kullanım fazlası kullanılabilecek durumdaki kıyafetler, Suriyelilere gönderildi.

        Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği, daha önce Van’da meydana gelen depremde, depremzedelere yaptığı yardımı bu kez Suriyeliler için tekrarladı. Suriye’deki zulümden kaçarak Türkiye'ye sığınanlara, yardımseverlerin katkısıyla yardım eli uzandı. Hayat Ağacı Derneği, hayır sahibi vatandaşların bağışladığı ikinci el kıyafetleri, Sivas Özgür Der adlı sivil toplum kuruluşunun düzenlediği yardım kampanyasına katkı sağladı. Vatandaşların bağışladığı kullanım fazlası, kullanılabilir durumdaki kıyafetler, birkaç hafta süreyle Hayat Ağacı Derneği’nde bekletilip, biriktirildikten sonra paketlendi. Özgür Der’in de bağışçılardan temin ettiği kıyafetlerle birlikte Suriyelilere teslim edilmek üzere kamyonlara yüklendi.

        Öte yandan Sivas’ta hayır sahibi vatandaşların Hayat Ağacı Derneği’ne bağışladığı kullanım fazlası kaban, ayakkabı, pantolon, çocuk elbisesi gibi kullanılabilecek durumda olan ikinci el kıyafetler, il merkezinde ihtiyaç sahiplerine de dağıtılıyor. Hayat Ağacı Derneği’nde kaydı bulunan ihtiyaç sahipleri, bağışlanan gıda ve kıyafetleri Gıda Bankası aracılığıyla seçerek alabiliyor.

Editör: TE Bilisim