Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
İç savaşla kan gölüne dönen Suriye’deki çatışma bölgelerinde çocuklara oyuncak, giysi ve gıda yardımında bulunup yaralıları ziyaret eden Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) Bayan Ekibi, Samsun’a döndü.

Türkiye’deki sığınma kamplarında yaşamın normal standartlarda devam etmesine karşın kamp dışı yerleşimlerinde durumun içler acısı olduğunu ifade eden SİYAH Sözcüsü Hacer Uyan, çatışma bölgelerinde kimsenin yaşamadığı yıkık dökük evlere yerleşen muhacirlerin çok mağdur olduklarını söyledi. Sürmekte olan çatışmalar sebebiyle yurtlarından göç eden muhacirlerin birkaç alanda yığıldığını dile getiren Hacer Uyan, "Türkiye’de gerek devletin gerekse sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu kamplarda hayat sağlıklı görünüyor. Sınırın iç tarafında İHH tarafından organize edilen yaşam bölgeleri bulunuyor. Buralardaki insanların durumlarına ve yaşadıklarına dünyanın seyirci kalması üzüntü verici. Dolayısıyla yalnızca Türkiye halkının özverisi ile insanlar birçok zorluğu aşmaya çalışıyor." bilgisini verdi.

Göçmen evlerini ve çatışmalarda yaralanan sivilleri ziyaret ettiklerine değinen Uyan, "Suriye’de derin ve çok kapsamlı bir insanlık dramının yaşandığına şahit olduk. İnsanların yaşadığı, iş yaptığı, okula gittikleri toprakları terk etmesinin nasıl bir travma oluşturduğunu görünce savaşın yıkıcılığını daha somut hissettik." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim