ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye
Siyasette köklü değişimlerin yaşandığı devrimler arasında Fransız İhtilali önemli yer tutar.

Türkiye açısından Meşrutiyet hareketleri ve Cumhuriyet sonrasında çok partili siyasal hayata geçişin etkileri yanında, kentleşme süreci, gecekondulaşma, kasaba muhafazakarlığı, kentli nüfusun artışı ve kent kültürünün ortaya çıkışı gibi olaylar ve süreçler, seçmen davranışları ve siyaset tarzları üzerinde etkili olan unsurlar olmuşlardır.

21. yüzyıl ile birlikte iletişim sektöründeki hızlı değişim, internet, sosyal medya ve akıllı telefonlar ile siyasal bilinç düzeyinde köklü değişiklikler olmuştur. Bütün bu değişim sürecinde değişmeyen etkili unsur ise ekonominin siyasal fikir ve davranışları biçimlendirme/belirleme yeteneği olarak öne çıkar.

Türkiye'nin yakın zamanda yaşadığı yerel seçimlerde kısmen ortaya çıkan ve daha sonra hızlanarak seçmen davranışını belirleyen bu unsurlar, ülkemiz açısından siyasal bir depremin zeminini hazırlamaktadır.

Bundan sonra yapılacak seçimlerdeki sonuçları tahmin etmek çok kolay olmayacaktır. Yakın zamanda yapılmış (yayımlanmamış) bir dizi Siyasi Gündem araştırmasının da gösterdiği gibi, seçmen davranışları ve oy verme eğilimleri ile değerler manzumesinde radikal değişimler yaşanmaktadır. Bu değişim sürecinin hızlanacağı ve siyasal değerlerde ve oy verme eğilimlerinde çok ani ve köklü değişimler yaşanacaktır.

Siyaseti iyi okuyamayan partiler için kötü günler hızla yaklaşıyor.

Editör: TE Bilisim