Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde belediye otobüs şoförü olan Koray Kuluk, aracında unutulan ve içinde 80 bin lira bulunan çantayı sahibine teslim etti. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da Kuluk’u bir küçük altınla ödüllendirdi.

Akçay ile Edremit arasında sefer yapan otobüslerden birinin şoförü olan 32 yaşındaki Kuluk, son durakta her zaman olduğu gibi temizlik yaparken bir bavul unutulmuş olduğunu fark etti. Bavulun içinde bulunan çantada, toplam 80 bin lira değerinde Türk Lirası ve döviz olduğunu görünce hemen belediye yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine yapılan araştırma sonucunda, bavulu unutan kişi bulundu. Adının açıklanmasını istemeyen vatandaş şoför Kuluk tarafından tanındı. Belediye yetkilileri tarafından da bavulun içindeki evraklardan çantanın sahibi olduğu anlaşılınca, bavulu ve parası iade edildi.

Parasını kaybettiğini düşünen ancak bulunca çok sevinen vatandaş, “Akçay’a ev almak için geldim. Bu para da onun için. Bir an yılların birikiminin yok olup gittiğini sandım ancak dürüst şoför arkadaşımız sayesinde tekrar parama kavuştum. Kendisine ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan İnceoğlu da Koray Kuluk’u örnek davranışı sebebiyle kutlayarak küçük altın hediye etti. İnceoğlu, “Şoförümüz sevgili Koray, örnek bir yurttaş gibi davranarak çantanın ve içindeki paranın sahibine telsim edilmesini sağladı. Davranışı nedeniyle kendisini kutluyorum.” şeklinde konuştu. Otobüs şoförü Kuluk ise, “Bu para, bizim gibi maaşlı çalışanlar için çok büyük ancak bir an bile el sürmeyi düşünmedim. Belediyedeki yetkilerimizle birlikte sahibini bularak iade ettik. Başkanımıza da verdiği ödül nedeniyle çok teşekkür ederim,” dedi.

Editör: TE Bilisim