Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Hz. İsa'nın doğum ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Fener Rum Patrikanesi'nde tören düzenlendi. Büyük ayinin ardından, denizden haç çıkarma geleneği yerine getirildi. Patrik Bartholomeus tarafından denize atılan haçı,Yunanistan'dan gelen Lukas Kokini çıkardı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Balat'ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi'nde de Hz. İsa'nın doğum ve vaftiz yıl dönümü nedeniyle Patrik Bartholomeus'un da katıldığı büyük ayin düzenlendi. Sabah saat 09.10'da başlayan ve 3 saatten fazla süren ayine binin üzerinde Ortadoks Rum katıldı. Ayinin tamamlanmasının ardından saat 12.25'te Bartholomeus ile patrikhane görevlilerinin katıldığı bir kortej, Balat limanına doğru yürüdü. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilen yürüyüşün ardından kortejde yer alan Ortadoks din adamları, sahilde deniz kenarında oluşturulan stant üzerine çıktı.

Yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşanırken, Bartholomeus tarafından Haliç'in soğuk sularına atılan haçı çıkarmak için çok sayıda Ortadoks suya atladı. Henüz saniyeler geçmişti ki Yunanistan'dan gelen Lukas Kokini haçı çıkarmayı başardı. Önce suyun içindeki Ortadokslar çıkan haçı öptü. Ardından da Lukas Kokini, çıkardığı haçı Bartholomeus'a götürdü. Bartholomeus da haçı aldıktan sonra Kokini'ye altından haç kolye hediye etti. Denize atlayan diğer Ortadokslar da Kokini'nin ardından sırayla Bartholomeus'un elini öperek ayini tamamladılar.

Editör: TE Bilisim