Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 Irak Türkmen Cephesi ITC Selahattin il başkanlığı yayınladığı yazılı açıklamada ilçede Türkmenlerin canına mal olan güvenlik ihlallerinin durdurulmasını istedi. İl başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu'nun imzasını taşıyan bildiride, ilçedeki durumun güvenlik bakımından tedirgin olduğu bildirilirken, Irak Türkmen Cephesi'nin 20. Kuruluş yıl dönümünün kutlandığı bugünlerde bir şehit haberi ile sarsıldıkları ifade edildi.
Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanlığı korumalarından Hamza Abdulcebbar'ın kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından öldürüldüğü, Irak Türkmen Cephesi bayraklarının ilçe sokaklarında asılmasında önemli rolü olan Hamza Abdulcebbar Hüseyin’in vefatının üzüntü verici olduğu bildirildi.

Bildiride yaşanan olaylardan birinci derecede yerel yönetim ile güvenlik birimlerinin sorumlu olduğuna işaret edilerek, olayı kınadıkları ilgili tarafların çaba göstererek bu tür ihlalleri durdurmaları istendi.
Bu arada Bugün Süleyman Beg nahiye meclisinin Hasadarlı köyü üyesi Ahmet Aziz Kaya kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Öte yandan Kerkük'e bağlı Türkmen Beşir köyünde IŞİD ile devam eden çatışmalarda bir Tuzhurmatulu Türkmen emniyet görevlisi hayatını kaybetti. Tuzhurmatu Acil Müdahale biriminde görev yapan 30 yaşındaki Erşet İsmail Namık için ilçede cenaze merasimi düzenlendi.

Editör: TE Bilisim