Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
'Sakin Şehir' unvanlı Seferihisar ilçesi, Sokak Hayvanları Yuvası'nı tamamladı. Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine yapılan tesiste tam teşekküllü hayvan hastanesi de yer alıyor. Yuvada sert mizaçlı köpek, yavru ve hastalar için ayrılmış özel ayrı alanlar bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen Hayvan Hakları savunucusu Prof. Dr. İsmet Sungurbey'in adının verildiği tesisin açılışına, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Hayvanseverler Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, çok sayıda dernek yöneticisi, vatandaşlar ve İzmir'den pedal basarak gelen İzmit CAT Spor Kulübü bisikletçileri katıldı.

BAŞKAN SOYER: VİCDAN VE MERHAMETİN GÖSTERGESİ

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı , "Bu çok uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir proje. Çünkü mevcut barınak bizim için bir yüz karasıydı. O utançla yaşarken, umudumuz bu projeyi hayata geçirmekti. Hep bugünü bekledik ve bugün o eski barınağı yıkıyoruz. Çok şükür o utançtan kurtuluyoruz. Bu tür yapılar, yuvalar çağımızda en çok kaybettiğimiz vicdan ve merhametin göstergesi. Yuvanın, bu vicdanı hepimize hatırlatmasını diliyorum. Sadece Seferihisar için değil tüm Türkiye için aynı şeyi diliyorum. Bu barınağı el birliğiyle yaşatacağız. Tüm bağışçılarımıza ve belediye çalışanlarımıza da minnetle teşekkür ediyorum. Bu tesis hepimizin için gurur kaynağı olacak." dedi.

EN BÜYÜK BAĞIŞÇIYA PLAKET

Törende, Mutlu Yuva Seferberliği'nin 10 Bin Euro ile (yaklaşık 30 Bin TL) en büyük bağışçısı olan ve vefatından sonra satılmamak ve tüm tasarrufları hayvan bakım evinde kullanılmak şartıyla İstanbul Bakırköy ve Büyükçekmece, İzmir Güzelyalı ve Özdere'deki evlerini, binek otomobilini ve her türlü alacak ve nakit parasını bağışlayan hayırsever Gülsen Wagner ve eşi Wilhelm Wagner'e teşekkür plaketi verildi. Plaket, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kaymakam Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takdim edildi.

İSMET SUNGURBEY'DEN VASİYET

Seferihisar Hayvanseverler Derneği Başkanı Fevziye Özkan ise "Bugün burada Türkiye'de hayvan hakları mücadelesi savunucu Prof. Dr İsmet Sungurbey'in 'Hayatta iki imkan var; mutlu kılmak, mutlu olmak ve her canlının yaşama hakkına saygı göstermek' ilkesini, mücadelesini örnek alarak bizlere olan vasiyetini yerine getiriyoruz. Bu güzel tesis için emeği genç herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program, Seferihisar Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Belediye Pandomim Ekibi gösterileriyle devam etti.

Editör: TE Bilisim