YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 3 metreyi bulan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıldı.

        Tatvan Halk Sağlığı Birimi tarafından yapılan organizasyon kapsamında veteriner hekim Özay Yıldız gözetiminde sokak hayvanları için ilçenin belirli noktalarına yiyecek dağıtıldı.

        Ağır geçen kış şartlarında tüm yurtta olduğu gibi Bitlis ve ilçelerinde de karla mücadelenin devam ettiğini belirten veteriner Özay Yıldız, kardan insanların olduğu kadar hayvanların da olumsuz etkilendiğini söyledi.

        Kalınlığı 2 metreye ulaşan kar nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığı kaydeden Özay, “Biz de elimizden geldiğince sokak hayvanları ve başıboş hayvanların doğada aç kalmaması için doğaya yiyecek bırakıyoruz. Yiyecekleri bırakırken çoğunlukla başıboş hayvanların yiyeceklere rahat ulaşabilecekleri yerler olmasına dikkat ediyoruz. Bu kapsamda önceden belirlediğimiz yerlere periyotlar halinde yiyecek bırakmaya devam edeceğiz.” dedi.

        Aç kalan hayvanların saldırganlaştığını ve bu yüzden insanlara zarar verebileceklerine dikkat çeken Özay, şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz aylar itibariyle kış mevsiminin ortasındayız. Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ilimizde de etkili oldu. Yaklaşık bir haftadır ilimiz kar örtüsüyle kaplandı. Bundan dolayı yaban hayvanları doğada yiyecek bulma sıkıntısı yaşayacaktır. Nasıl insanların yiyeceğe ihtiyacı varken, doğada bulunan yabani hayvanlarında buna ihtiyacı var. Yabani hayvanlar yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine kadar iniyor ve buda insanlar için tehlike oluşturuyor. Doğada aç kalan hayvanlar saldırganlaşıyor ve bu yüzden insanlara zarar verebiliyor. Biz de hem bunun önüne geçmek hem de halk sağlığını koruma adına kış boyunca bu uygulamamızı sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilisim