Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehit madenci eşleri, Sevgililer Günü'nü buruk kutluyor. Madenci Şehitliği'ne gelen acılı eşler, kocalarının mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. Şehit madenci eşi Nursel Kocabaş, "Bizler bayram gibi her özel günlerimizi eşlerimizin mezarları başında geçiriyoruz." dedi.

Faciada hayatın kaybedenlerden Muhammed Girgin’in eşi Derya Girgin, bugünün hem kendisinin doğum günü, hem de Sevgililer Günü olduğunu ifade ederek, "Artık eşlerimizin katilleri bulunsun istiyoruz. Halimiz belli, devlet bize sahip çıksın, ölenlerine sahip çıksın. İki yıldır bekliyoruz. Benim eşim çocuğunu da göremedi. 8 aylık evli olarak, 8 aylık hamile kaldım. Bu yaşananları bu yapmadı, şu yapmadı, mutlaka bunun bir sorumlusu var. Eşimle sadece bir defa sevgililer günümüz oldu. Zaten madende çalışanlarımız hep durumları iyi olmayan fakir, fukaraydık hepimiz. Bunun için eşime ayrı ayrı hediye alma diyordum. Sadece bir hediye alman yeter diyordum.” diye konuştu.

Şehit madenci Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş da 13 Mayıs’tan sonra her özel günü burada geçirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Çünkü bizim ait olduğumuz yer burası. Şu söz bana ait ‘yanımızda yoksunuz ama kalbimizdesiniz.’ Evlilik yıl dönümleri, sevgililer günleri, doğum günleri, bayramlar burada geçiyor. Burada geçmeye devam edecek. Esas suçluların yargılanmasını istiyoruz biz. Gerçek suçlular değil şu an yargılananlar. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz.”

Editör: TE Bilisim