Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Özel Ufuk Anadolu ve Fen Lisesi'nde eğitim alan Somalili öğrencilerin 5'i mühendis ve doktor, biri de gazeteci olmak istiyor. Türkçe, fizik, kimya derslerinde daha çok başarılı olan öğrenciler, sosyal ağırlıklı dersleri de sevdiklerini belirtiyor.

        Okul Müdürü Lütfi Tunç ile Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret eden Somalili öğrenciler, alacakları diplomaların kendi ülkelerinde de geçerli olacağını bu yüzden Türkiye'de okumaktan zevk aldıklarını dile getirdi. Geçen yıl eğitim amaçlı Türkiye’ye gelen 500 Somalili öğrenci grubunun içinde yer aldıklarını belirten öğrenciler, bu yıl 2. sınıfta okuduklarını söyledi. Öğrenciler, eğitimlerini Türkiye’de tamamlamak istediklerini ve ülkelerine döndüklerinde de iki ülke arasındaki ilişkileri sürdürmek istediklerini kaydetti.

        Bir müddet makamında sohbet ettiği Somalili Abdül Aziz Haşi, Abdül Rahman Mohamud ve Said Yusuf Ali, Başkan Sipahioğlu'na çiçek hediye etti. Sipahioğlu, hedeflerini sorduğu öğrencilerin doktor, mühendis ve doktor gibi seçkin meslekleri tercih etmelerinden dolayı tebrik etti.

        Özel Ufuk Lisesi Müdürü Lütfü Tunç, öğrencilerin özellikle sayısal konularda çok başarılı olduğunu ifade etti. Somalili öğrencilerin Türkiye’deki ilköğretim okullarından, üniversitelerden aldıkları diplomaların memleketlerinde de geçerli olduğunu belirten Tunç, "Bu öğrenciler mezun olduklarında hem kendi ülkeleri için çalışacaklar, hem de bizin ülkemiz için. İki yıldır Türkiye’deler ve çok güzel Türkçe konuşuyorlar. Hemen uyum sağladılar. Bizim öğrencilerimiz de onlara yardımcı oldu. Onlara sahip çıktılar.” dedi.

Editör: TE Bilisim