Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitim gören Somalili öğrenciler, savaşlardan dolayı harap olan ülkelerini yeniden inşa için mühendis olmak istiyor.

Alanya Özel Ufuk Anadolu ve Fen Lisesi’nde eğitim alan Somalili 6 öğrenci, sabah kahvaltısında Kaymakam Erhan Özdemir ile bir araya geldi. Abdül Aziz Hashı Dırıer, Mohamed Sudi Huseyin, Abdurahami Mohammed Barre, Mahad Mohamed Hılowle, Yusuf Abukar Mohamed ve Said Yusuf Ali ile sohbet eden Özdemir, öğrencilere ne olmak istediklerini sordu.

Çoğunluğu, savaşlardan dolayı ülkeleri yıkık ve dökük olduğu için mühendis olmak istediklerini belirten Somalili öğrenciler, ülkelerine yeni binalar yapmak için bu mesleği seçtiklerini söyledi. Okulda öğrencilerle birlikte olan Kaymakam Özdemir, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Derslerini planlı programlı çalışmalarını tavsiye eden Özdemir, öğrencilerin mühendis olabilmeleri için sayısal ağırlıklı derslerini iyi çalışmaları gerektiğini vurguladı. Bu nedenle özellikle Türkçeyi çok iyi konuşmaları gerektiğini dile getiren Özdemir, “Herkesin sözünü dinleyin ama güzel olana uyun.” dedi.

SOMALİLİ ÖĞRENCİLER BAYRAMLARDA AİLELERE MİSAFİR OLUYOR

Somalili öğrencilerin harçlığından, giysisine kadar bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Alanya Özel Ufuk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lütfi Tunç, “Bu öğrencilerimiz bizlere emanet. Hepsi yetim çocuklar. Bu nedenle ülkelerine göndermek yerine okulumuzun velilerine dağıtıp aile hasretlerini de gideriyoruz. Özellikle dini bayramlarda ve özel günlerde evlere gönderiyoruz.” diye konuştu.

Alanya Özel Ufuk Anadolu ve Fen Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Yağız da Kaymakam Özdemir’e, Somali ve öğrenciler hakkında bilgi aktardı.


Editör: TE Bilisim