Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları! Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları!
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Son olarak Ulu Önder’in büstü, Ümraniye’de saldırıya uğradı.

OKULDAKİ BÜSTÜ SÖKTÜ BAŞKA YERE ATTI!

Olay, Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi’ndeki  Yukarı Dudullu 75.Yıl Ortaokulu’nda meydana geldi. Sabah saatlerinde okula giden yetkililer, Atatürk büstünün sökülmüş olduğunu gördü. Durum hemen polise bildirildi.

Atatürk büstü daha sonra yerine konuldu.





İstanbul Emniyeti’ne bağlı Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Büst okul yakınındaki yeşil alanda bulundu. Ekipler şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Büstü söken kişinin mahallede yaşayan Mehmet T. isimli bir şahıs tespit edildi. Mehmet T., evinde gözaltına alındı. Önce Emniyet’e götürülen şahıs, ifadesinin ardından adliyeye gönderildi.





Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, Mehmet Malbora isimli bir şahıs ‘Dinimizde putperestliğe yoktur’ diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile saldırmıştı.

(Kaynak: Sözcü)



Editör: TE Bilisim