Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Kahramanmaraş’ta, özel bir şirkette çalışan iki eğitim gönüllüsünün bir hafta önce sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya, 83 öğrencisi bulunan köy okuluna kütüphane kazandırdı. Türkiye genelinde destek gören kampanya ile okulun önce kütüphane odası hazırlandı daha sonra da hikaye, şiir, roman ve çocuk kitaplarından oluşan 1000 eser hediye edildi. Temsili açılış töreniyle kütüphaneye kavuşan öğrenciler ise tüm Türkiye’ye teşekkür etti.

Kahramanmaraş kırsalında imkansızlıklar içerisinde yaşayan öğrencilerin kitap okuma özlemini dindirmek için bir hafta önce kolları sıvayan bilgisayar yazılım firması sahibi Fatih Nar ve firmanın satın alma müdürü Hasret Sayar, iş için gittikleri Dulkadiroğlu ilçesine bağlı merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kartal Ortaokulunda öğrencilerin kütüphane ve kitap isteğine kayıtsız kalmadı. Kartal Mahallesinde bir yıl önce hizmete açılan 8 dersliği ve 83 öğrencisi bulunan okulun yönetiminden önce izin alan eğitim gönüllüleri daha sonra kütüphane için verilen odanın teşrifatını ceplerinden karşılayarak kullanıma hazırladı. İnternet bağlantısı olmayan okulun kütüphanesini kitapla doldurmak için Twitter ve Facebook hesabından yardım isteyen gönüllüler, Türkiye’nin dört bir köşesinden gönderilen yüzlerce kitabı öğrencilerle buluşturdu.

İnternet üzerinden bir haftada bin adet kitap toplandığını belirten kampanyanın mimarı Hasret Sayar, öğrencilere kütüphane kurulması için verilen sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından insanların bu mutluluğa ortak olduğunu ifade eden Sayar, “Okulumuzun kütüphanesinin olmadığını duyduk. Öğrencilerin daha rahat bilgiye ulaşmaları için sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar kitapları bize ulaştırmak için çırpındı. Sözümüzü tuttuğumuz için çocuklar da bizde çok mutluyuz.” diye konuştu.

Gönderilen kitaplar için Türkiye’ye teşekkür eden öğrenciler kütüphaneye kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Köylerinde internet olmadığını söyleyen okulun 6. sınıf öğrencisi Gülbahar Kalınpınar, kentteki çocukların bilgi edinmek için interneti kullandığını, kendilerinin ise kitaplardan faydalanacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim