Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Kapalıçarşı'daki bir kuyumcuya müşteri gibi giren iki şahıs, 850 lira değerindeki bir bileziği alarak kayıplara karıştı. Soydukları kuyumcu dükkanını aynı gün içerisinde bir kez daha soymaya çalışan şahıslar, güven timleri tarafından suç üstü kıskıvrak yakalandı.

Olay önceki gün Fatih Kapalıçarşı'daki bir kuyumcu dükkanında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre Cezayir uyruklu Essadok Sid Ahmet(46) ile Bouchemat Nabil(31) adlı iki şahıs kuyumcu dükkanını müşteri gibi girdi. Şahıslardan biri kuyumcu sahibini oyalarken diğeri de tezgahtaki 850 lira değerindeki bileziği aldı. Dükkan sahibine fark ettirmeden bileziği alan şahıslar dükkandan çıkarak kayıplara karıştı.

Şahısların dükkan ayrılmasından sonra soyulduğunu fark eden kuyumcu, olayı güven timlerine bildirdi. Güven timleri hırsızların kimliklerini belirlemek için dükkandaki güvenlik kameralarını incelemeye aldığı sırada, hırsızlar kuyumcuyu bir kez daha soymak için geldi. Güvenlik kameralarından hırsızları tanıyan güven timleri, şahısları suç üstü kıskıvrak yakalayarak göz altına aldı.

Göz altına alınan iki şahıs ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Şahısların, daha önce de bir vatandaşa ait çantayı çalarken güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Karakolda ifadeleri alınan yabancı uyruklu şahıslar sağlık kontrolünden geçirildi. Şahıslar karakoldaki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.




Editör: TE Bilisim