Birinci dünya savaşı günleri ve öncesi, Ermeniler Azerbaycan ve Anadolu’da 2 milyon insanımızı emsali görülmemiş bir vahşetle katletmiştir. Osmanlı Devleti, 24 Nisan 1915 günü bir kanun çıkararak, bu hainlerin bir kısmını Anadolu’dan, Osmanlı Devletinin bir başka bölgesi olan Suriye’ye göç ettirmiştir. Ermenilerin suçu büyüktür. Anadolu’nun birçok yerinde erkeği savaşa gitmiş, erkeksiz kalan köylerimizde ve şehirlerimizde insanlarımızı katletmiş, samanlıklara, camilere doldurarak diri diri yakmış milyonla insanımızın canına kıyılmıştır. En önemlisi, cepheye giden silah ve mühimmatı engellemişler ve bu silahlar ele geçirilerek Müslüman halka karşı kullanmışlardır. Bu hainlerin başında genellikle Osmanlı Devletinin Ermeni milletvekilleri yer almıştır. Bu göç sırasında Ermenilerin tüm ihtiyaçları karşılanmış, belirli istasyonlarda dinlendirilmiş, yaraları sarılmış ve gittikleri yerlerde ekecekleri buğdayına kadar her ihtiyaçları yanlarına verilmiştir.

Küresel emperyalizmin güdümündeki Ermeni Diasporasının başarılı algı yönetimi çalışmaları sonucu 24 Nisan 1915 tarihinde Ermeni toplumunun bazı kesimlerine uygulanan TEHCİR (Bir yerden başka bir yere göç ettirmek, yer değiştirip hicret ettirmek) faaliyeti, “Ermeni Soykırımı yapıldı” şeklinde 100 yıldır tekrarlanmaktadır.
*
Bir devletin, vatandaşlarının yönetime başkaldırmasına karşı önlem almasının soykırım sayılamayacağını belirten ABD li Tarihçi profosor McCarthy, ”Ermeniler yaşadıkları devlete başkaldırdılar. Bunun adı nedir? Buna vatan hainliği derler” ifadesini kullandı.
McCrthy, Taşnak Ermenilerinin, Van’ı işgal ettiklerinde şehirde katliam gerçekleştirdiklerini, Ruslara, geldiklerinde yapacak iş bırakmadıklarını ifade etti.
*
Şüphe edilmemek gerekirdi ki, Ermeni katliamı konusundaki sözler, gerçeğe uygun değildi. Aksine, güney bölgelerinde, yabancı kuvvetler tarafından silahlandırılan Ermeniler, gördükleri koruyuculuktan cür’et alarak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmakta idiler. İntikam düşüncesiyle her tarafta insafsız bir şekilde öldürme ve yok etme siyaseti gütmekte idiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Nutuk-1927)
*
Japonya’nın en büyük TV medyası NHK’ nın World Kanalı haber ine göre, 24 Nisan sözde Ermeni soy kırımı için Ermeni Diasporasının Japon Devletine gelin bu yıl bu soy kırımı sizde tanıyın teklifine Japonlar olumsuz yanıt verdi ve her yıl aynı teklifi getirmemeleri ricasında bulundular.
Bunun üzerine Ermeni Diasporası 2. Bir teklifte bulundu Japonya’ya. Beki ‘’Soy Kırım Anıtı’na çiçek bırakın; bakın dün Türklerle aynı dine inanan (İslam) ve Türklerin ümmet dedikleri Arap Dünyası Ermeni Soy Kırımını tanıyarak, Soy Kırım Anıtını ziyaret etti ve Türk Kamuoyunda haber bile olmadı.
Siz Japonların endişelenmesine hiç gerek yok teklifine karşılık, Japonların, bizim ülke dinamiklerimiz ve Türklere bakış açımız farklı diyerek 2. Teklifi de ret ettiler.
*
Ermeni Diasporasının yanıltıcı çalışmalarıyla her 24 Nisan (1915-1917 ) tarihini Ermeni Soy kırımı büyük yalan olmasına karşın emperyalist dünyasının başımıza açmaya kalkıştığı bir beladır.

Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?

A.Kemal GÜL

Editör: TE Bilisim