Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Azadi İnsiyatifi üyesi Muahmmed Akar, Paris’te 3 PKK üyesinin infazının barışı sona erdirmeye yönelik bir provokasyon olduğunu savundu. Türkiye’nin bu provokasyona karşı dikkatli davrandığını kaydeden Akar, son ana kadar provokasyonlara karşı uyanık olunması gerektiği uyarısında bulundu. Derin güçlerin süreci baltalamak için son ana kadar her fırsatı kullanmaya çalışacağını belirten Akar, "Süreci sabote etmek için son ana kadar her fırsatı kullanmaya devam edecekler. Bu açıdan herkese büyük bir sorumluluk düşmektedir." dedi.

Paris’te öldürülen terör örgütü üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Sönmez’in cenazeleri bugün akşam saatlerinde Diyarbakır’a getirilecek. Diyarbakır’da düzenlenecek cenaze töreni öncesinde bir araya gelen Azadi İnsiyatifi, Hak-Par, KADEP, DDKD ve Dicle Fırat Diyalog Grubu, halkı sağduyuya davet eden ortak bir basın açıklaması düzenledi. Grup, provokasyonlara karşı halkın dikkatli olmasını istedi. Söz konusu üç kadın için BDP, DDK ve terör örgütü uzantıları tarafından düzenlenecek törende provokasyon çıkabilme ihtimaline dikkat çeken STK'lar, provokasyonlara karşı halkı sağduyulu olmaya davet etti. Barış yanlısı olmayan uzantıların cenaze törenini ikinci bir Habur olayına çevirmek için çabalayacakları uyarsında bulundu.

Azadi İnsiyatifi üyesi Muhammed Akar, infazların Kürt sorununda son dönemde yeniden başlayan diyalog ve barışçıl çözüm ihtimaline karşı gerçekleştirildiğini kaydeden Akar, saldırıya karşı tüm Türkiye’nin yerinde ve haklı bir tepki gösterdiğini belirtti. Toplumun ortaya koyduğu kararlı ve bilinçli duruş sayesinde diyalog ve barışçıl çözüm girişimlerine karşı girişilen provokasyonu boşa çıkardığını dile getiren Akar, "Ancak bu durum barış karşıtlarının kirli amaçlarından vazgeçtiği anlamına gelmez. Onlar süreci sabote etmek için son ana kadar her fırsatı kullanmaya devam edecekler. Bu açıdan herkese büyük bir sorumluluk düşmektedir." uyarılarında bulundu.

Akar, Kürt halkının metanetini koruyarak birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edeceğine inandıklarını dile getirdi. Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Silahsız ve savunmasız üç Kürt kadının katledilişi karşısında tepkiyi dile getirmek hem insani hem de ahlaki bir ödevdir. Bizce en anlamlı ve güçlü tepki el ele vererek, birbirimize kenetlenerek barışın sesini yükseltmek olur. Bu saldırı acılı Kürt insanının uğradığı ilk saldırı değildir. Ümit ediyoruz ki sonuncusu olur. Şu bilinmelidir ki her saldırı karşısında Kürt halkı daha çok birbirine tutunmayı ve acılarını ortaklaştırmayı başardı. Bugün de bunu başaracağımıza inanıyoruz. Hiçbir saldırı Kürt halkının barışa olan ümidini ve inancını bitiremedi."

Cenaze töreninde ümit ve inancın korunarak barışın sesinin yükseleceğini dile getiren Akar, Kürt sorununun çözümüne dair atılacak olumlu adımları boşa çıkarmak isteyenlere fırsat verilemeyeceğini kaydetti. Akar, Paris’te gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim