‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ ve gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, kazayla ilgili suçluların ortaya çıktığında acılarının hafifleyeceğini söyledi.

        Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ ve gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Deniz Yıldızları Derneği'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
        
        Meryem Üstündağ , 4 yıldır hep onlarla yaşadıklarını anlatarak, “25 Mart’ın üzerimizde ayrı bir psikolojik baskısı var. Sabah uyandığımızda fark ediyoruz. 25 Mart farklı bir psikoloji.”dedi.

        Savcıların işlerini çok iyi yaptığını, kendilerine açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Üstündağ, “Gerçekten eminiz her şey ortaya çıkacak. Biz işin manevi boyutuyla kendimizi rahatlatmaya çalıştık. Ben zannettim ki Erhan gitti orada rahattır. Böyle kendimizi rahatlatıyorduk. Bir dönem tutuklamalar oldu. O dönem farkına vardım ki ben, bu olay ortaya çıkınca inanılmaz şekilde rahatlayacağız. Erhan’ın 3 tane telefonu vardı. Hiç birinden mi sinyal alınamadı? Bu imkansız anlatılanların hepsi bana hikaye geliyor. İnşallah diğer yaşanılan olaylardaki gibi uzun süreli olup bu işi zaman aşımına uğratmak değildir. İnşallah en kısa sürede umduğumuz şekilde sonuçlanır.” şeklinde konuştu.

        "DEVLETİN BİR AYIBI"

        Gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ise bu olayda suçlular cezasını aldığı ve ortaya çıktığı zaman acılarının hafifleyeceğine vurgu yaptı. Güneş, kaza sonrası olay mahalline 117 saat sonra ulaşılmasını ise 'devletin bir ayıbı' olarak nitelendirdi.

        Yasemin Güneş, “117 saat sonra bulunması gerçekten büyük bir ayıp, yani bu kadar teknolojide bu kadar sitemin olduğu bir ülkede, yapılan işlemlere bakıyoruz, buda mı varmış diye düşündürüyor. Ama ne hikmetse 4 sene önce 117 saatte bir insanı bulabiliyorlar. Bu da devletin en büyük ayıbı. İnşallah davalar başladığı zaman suçlular en iyi şekilde cezalandırılacaktır. Çünkü tek güveneceğimiz yer yine devlet.” şeklinde konuştu.

Dava ile ilgili de konuşan Güneş, Şu an için İhmal veya kasıt her şeyin ortaya çıktığını dile getirerek, “Onun üzerine Özel Yetkili Başsavcıya gitti dava. Ondan önce Maraş’taki davada 2 yılda bir kayıp var. Zaten o savcı görevden alındı ceza da aldı. Özel Yetkili savcıya gelince bu olayın seyri tamamen değişti. 2 yılda özel yetkili savcılar çok iyi yerlere geldiler. Süreçte iyiye gidiyor.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim