Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, işlenen suçların birçoğu incelendiğinde, suçlunun sorun ve çatışmaların içinde yetiştiğinin görüleceğini belirterek, "O nedenle aile içi iletişim, ailenin huzuru, mutluluğu toplumdaki bir çok problemi ortadan kaldırır.” dedi.

Sivas’ta, 'Evlilik Öncesi İletişim' konulu seminer düzenlendi. Hanımlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, evlenecek çiftlere, evlenmeden önceki hayatlarında mutlu ve huzurlu yaşamanın güzel bir birlikteliği geliştirmek ve aile içi iletişimi sağlamak amacıyla çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ilgili kuruluşlardan personelin, Samsun’da evlilik öncesi eğitim seminerlerine katıldığını hatırlatan Yıldırım, “Sivas’ta ilkini başlatıyoruz, güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Aile, toplumun temelidir. Aile, nasıl huzurlu ve mutlu olursa toplum da o şekilde güçlü olacaktır.” diye konuştu.

Zafer Yıldırım, aile nasıl huzurlu ve mutlu olursa, toplumun da o şekilde güçlü olacağına dikkat çekerek, “Maalesef topluma baktığımızda, modernleşme döneminde olmaması gereken bazı sıkıntıların varlığını görüyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde, her yıl 500 ile 600 bin arasında evlilik gerçekleşirken, sonuçta 80 ile 100 bin arasında boşanma vakası yaşandığını hatırlatan Yıldırım, “Boşanma vakalarının yüzde 40’ı da ilk bir yıl içerisinde oluyor. Evlenen çiftlerden ilk bir yılda boşanan çiftlerin de yüzde 15’i tekrar eski eşleriyle evleniyor.” şeklinde konuştu.

Evliliklerde yüzde 40 civarında boşanma olmasının, değişik sorun ve sıkıntıların varlığını gösterdiğine dikkat çeken Zafer Yıldırım, bunların, aile içi iletişimin olmaması, problemlerin karşılıklı konuşulamaması, diyaloğa geçilememesi ve üçüncü kişilerin devreye girmesi sonrasında dedikoduların sonucunda aileyi yıkıcı sonuçların ortaya çıkmasına neden olduğuna değindi.

SUÇLARIN SEBEBİ SORUNLU AİLELER

Yıldırım, ailede sorun ve çatışmalar varsa, o çatışmaların faturasının çocuklara çıktığına işaret etti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Arada çocuklar kalıyor, gün geliyor diyoruz ki bir yerde hırsızlık var, cinayet var. Bu olayların en önemli sebebi, ailede huzur ve mutluluğun olmaması ve çatışmaların yaşanması sonucunda sorunlu nesiller meydana geliyor.”

Seminerde, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Psikolog Kamer Kabataş ile Müftü Yardımcısı Orhan Keskin konuşmacı olarak katılarak; evlilikte iletişim, sağlıklı bir evlilik için aile içi iletişimin temel unsurları ve evlilikte hukuki düzenlemeler konusunda bilgi verdi.


Editör: TE Bilisim