AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Bursa ve Türkiye ile ticaret ve siyasi konularda işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Sudanlı üst düzey yöneticiler, Bursa’da üretimi yapılan tramvay üretimiyle yakından ilgilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen üst düzey yöneticileri tarihi belediye binasındaki makamında ağırladı. Başkan Altepe, Sudanlı konuklarına Bursa’yı tanıtarak, “Sudan, bizim gerçek dostlarımızdandır. Bu yüzden Sudan’ı bir parçamız ve kardeşimiz gibi görüyoruz. Türkiye ile Sudan’ın birbirlerine yakın olması ve kentler arası ortak çalışmaların yapılması konusunda hepimize görev düşüyor.” dedi.

Bursa’da kardeşlik ilişkilerinin çok önemsendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa, yatırımcılık açısından İstanbul’dan sonra en önemli şehirlerden biridir. Özellikle otomotiv, tekstili ve makine sanayinde öne çıkan Bursa kendi markalarını üretme noktasında öncü bir kent. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk yerli tramvayın üretimi de yapıldı.” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, Bursa’nın sanayideki durumuyla ilgili olarak da konuklarına bilgiler verdi.

Hartum Eyalet Valisi Dr. Abdelrahman E. Khidir, Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım M. Mukhtar, Hartum Eyaleti Yatırım Direktörü Abdellah Ahmed Hamad, Maliye Bakanlığı Direktörü Adilmohamed Osman, Valilik Direktörü Abdelmahmoud Hamid, Hartum Bankası CEO’su Fadi Salim Al Faqih ve Sudanlı işadamları ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Altepe’ye Türkiye ile Sudan arasında ticaret alanında işbirliği yapma konusunda fikirlerini anlattı. Hartum Eyalet Valisi Dr. Abdelrahman E. Khidir, Başkan Altepe’ye ticari ve siyasi alanlarda Türkiye ile Sudan arasında ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu noktada Bursa’dan da destek istediklerini söyledi.

Dr. Abdelrahman E. Khidir, Bursa’da üretilen tramvayları Sudan’da da görmek istediklerini vurguladı. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim