İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'ün sularını kirlettiği iddia edilen mermer ocaklarını protesto eden köylüler, ocak sahipleri tarafından mahkemeye verildi. Köylülerden adam başı 155 bin TL tazminat istendi.

Yıllardır temiz su mücadelesi veren Başköy sakinleri bu sefer de mermer ocaklarının kendileri hakkında açtığı tazminat davasıyla karşı karşıya geldi. Köy sularını kirlettiği iddia edilen mermer ocaklarını aylardır protesto eden, mermer ocaklarının kapatılması için Bursa Valisi Şahabettin Harput ile görüşen ve son olarak çareyi tankerlerle köye temiz su getirmekte bulunan köy halkı şimdi de mahkemenin yolunu tuttu.

Kendilerini protesto ettiği için mahkemeye giden mermer ocaklarının sahipleri, köy muhtarı başta olmak üzere 11 kişiyi mahkemeye verdi. Mermer ocağı sahipleri, Başköy Muhtarı Hasan Acar, azalar Hasan Turhan, Ali Seymen, Başköylüler Derneği Başkanı Ahmet filiz, Başkan Yardımcısı Yaşar Bayram, köylülerden Abdullah Acar, İbrahim Süzer, Halil Kavlu, Halil Güleç, Ali Aslan ve İsmet Seymen'den kişi başına 155 bin TL tazminat istedi.

Sabah saatlerinde çocuklarıyla beraber mahkemeye gelen Başköy sakinleri, sularını kirleten mermer ocaklarını burada da protesto etti. Mahkeme, köy sakinleri ile mermer ocaklarının sahiplerini uzlaştırmak istedi, ancak köylüler bunu kabul etmedi. Mermer ocaklarının sahiplerinin kendilerine ağır ithamlarda bulunduğunu ifade eden Başköy Muhtarı Hasan Acar, "Sonuna kadar kendimizi savunacağız. Köyümüzün suyunu mermer ocaklarına mal etmeyeceğiz. Suyumuz temiz akana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz haklı iken haksız duruma düşürülmek isteniyoruz. Mahkeme de bizim haklı olduğumuzu anlayacak" dedi.

Köylülerin uzlaşmaması üzerine duruşma Şubat ayına ertelendi.

Editör: TE Bilisim