Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Osmanlı sultanlarından 2. Abdülhamid Han, vefatının 98. yıl dönümünde kabri başında Kur'an ve dualarla anıldı.

Bir grup Saadet Partili, Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. sultanı 2. Abdülhamid Han’ın 98. yıl dönümünde anmak için Çemberlitaş’taki mezarı başında toplandı. Anma Kuran’ı Kerim okunmasıyla başladı ve dua edilmesiyle devam etti. Fes takan partililer 2. Abdülhamit Han ve Necmettin Erbakan’ın pankartının önünde bir açıklama yaptı.

Adil düzene dayalı yeni bir dünya kuracaklarını belirten Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sefa Ocak, “Asırlarca dünyaya İslam’ın güzelliklerini taşıyan medeniyetin çocuklarıyız. Gelin görün ki, bu kutlu belde şimdilerde sapkın Batı medeniyetinin adeta kültürel işgali altındadır. Abdülhamid Han’ın türbesini restorasyona almaları sebebiyle kendilerine teşekkürü borç bildiğimiz idarecilere, bu türbenin etrafından başlamak suretiyle Allah’ın razı olmadığı bu rezilliklere son verecek çalışmaları başlatmaları için bir kez daha ikaz ediyor, aksi halde hem dünyada hem de ahrette karşılaşacakları zor durumu kendilerine tüm iyi niyetimizle hatırlatıyoruz.” dedi.

Abdülhamid Han’ın ne olursa olsun İslam davasından vazgeçmediğini dile getiren Ocak, vefatının 98. yıl dönümünde Abdülhamid Han’ı rahmetle andıklarını ifade etti.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilisim