En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Sadık Kalfa tarafından 1558 yılında inşa edilen ve 2012 yılı restorasyon işlemlerine başlanan Büyük Cami’nin bu yıl içerisinde açılması bekleniyor.

FRG İnşaat Genel Müdürü Feridun Deniz, Büyük Cami'de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Yapılan her işlemin 1 Nolu Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylandığını ifade eden Deniz, “Tepeden tırnağa yenilenen, orijinline dönmek için ne gerekiyorsa yapılan cami, özel sipariş Osmanlı avizeleri ve yer karbon ısıtma sistemi ile tamamlanmış olacak. Atılan her adımı 1 Nolu Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan caminin restorasyonunda her noktası elden geçti. Cami içinde plansız yapılan kaba sıva tabakası raspalanan, sıva ile kapanan orijinal yazıları ve süslemeleri gün ışığına çıkarılarak çürümüş ahşap tavan ve giriş kapısı orijinaline göre yenilenerek caminin tüm elektrik tesisatı da değişti.” dedi.

Camiye bitişik, izinsiz olarak yapılan gecekondunun yıkıldığını ifade eden Deniz, “Bahçesindeki 2 mezar ortaya çıkarıldı ve yazıları düzenlenip noksanları giderildi. Caminin üst kata çıkış merdivenleri, ahşap minberi ve minare paratoneri yenilendi. Ahşap pencereleri ve saçak altı ahşap kaplamaları orijinaline uygun döşendi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim