YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Adana’da PTT binası yanına konulan şüpheli bir çanta fünye ile patlatıldı. Güvenlik şeridini aşarak çantayı almak isteyen akli dengesi bozuk bir kişi, polise zor anlar yaşattı. Polis, akıl hastası şahsı şüpheli çantayı alması için yönlendirdiği ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi üzerindeki PTT binası yanına konulan şüpheli bir çanta vatandaşların dikkatini çekti. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ve bomba imha uzmanı ekipler, araç trafiğini kesip yolu güvenlik şeridine aldı. Ancak bu arada akli dengesi yerinde olmayan bir kişi kendisini şeridin dışına çıkarmak isteyen polise elindeki sopa ile zor anlar yaşattı. Bir süre vatandaşların şaşkın bakışları arasında şüpheli paketin yakınlarında değişik hareketler yapan şahıs, daha sonra şüpheli çantanın yanına koşmak istedi. Polis, akli dengesi yerinde olmayan yaşlı adamı, etkisiz hale getirdi. Bu arada, bu kişiyi çantayı alması için yönlendirdiği ileri sürülen H.A. isimli bir esnaf da gözaltına alındı.

Bomba imha uzmanları, özel giysilerini giyerek cam kenarına konulmuş şüpheli çantaya fünye yerleştirdi. Patlatılan çantanın içinden müzik aleti çıktı.

Editör: TE Bilisim