Fransa’nın başkenti Paris’te 3 PKK’lı kadının infaz edilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında öldürülen Sakine Cansız’la birlikte son görülen kişi olduğu iddia edilen Ömer Güney tutuklanmıştı. Sivaslı olan şüpheli Ömer Güney ile ilgili ise yepyeni iddialar ortaya atıldı.

İddiaya göre Ömer Güney’in ailesi MHP’li. Hatta memleketi olan köyün muhtarı Güney Ailesi’nin kesinlikle MHP’li olduğunu belirterek, “Ailenin tümü MHP’ye oy verir. Başka kimseye oy çıkmaz onlardan” ifadelerini kullandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında da bu işi PKK’lıların yapmadığına ilişkin kesin ifadeler var. Selahattin Demirtaş’ın bu infazları devletin yaptırdığına ilişkin kafaları karıştıracak ifadeler kullanması da dikkatlerden kaçmadı. Bazı internet siteleri de Demirtaş’ın sözlerini destekleyecek nitelikte yaptıkları ‘araştırma haberlerle’ akıllarda soru işaretleri bırakmaya çalışıyor.

Öte yandan, Kandil’deki terörist başı Murat Karayılan da şüpheli Ömer Güney’in PKK’lı olmadığını ve devletin bu infazları yaptırmış olabileceğini iddia etti.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Tüm bu açıklamalara bir de Ömer Güney ve ailesinin MHP’li olduğu iddiaları eklenince ve hem BDP’lilerin hem de PKK’lıların açıklamalarının satır aralarına dikkat edince yakın günlerde 3 PKK’lı kadın militanın infazının da MHP’lilere yıkılabileceğine ilişkin görüşler kuvvet kazanıyor.

Gazete5

Editör: TE Bilisim