İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Çorum’da merkez PTT binasında bulunan siyah renkli bir valiz polisi alarma geçirdi. Şüpheli valiz nedeniyle PTT binası boşaltıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, valizin üniversite kaydı için şehre gelen bir öğrenciye ait olduğu ortaya çıktı.

Olay, saat 14.30 sıralarında Çorum Saat Kulesi meydanındaki merkez PTT’de meydana geldi. İçerisinde yüzlerce vatandaşın bulunduğu PTT binasında siyah renkli büyük boy valiz korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Masaya iple bağlanmış halde duran valizin sahibinin bulunması için anons yapıldı. Sahibi bulunamayan valiz, güvenlik görevlisi tarafından alınarak bina dışına götürüldü.

Valiz sahibinin bir süre daha gelmemesi üzerine PTT görevlileri durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gelerek çevrede güvenlik önlemleri aldı. PTT içindeki vatandaşlar ve görevliler binadan dışarı çıkarıldı. Olayı izleyen meraklı vatandaşlar ise bölgeden uzaklaştırıldı. Valiz çevresinin güvenlik şeridine alınmasının ardından Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bomba imha uzmanı olay yerine geldi. Bomba imha uzmanının özel kıyafetini giydiği esnada valizin sahibi olduğunu söyleyen bir öğrenci PTT önüne geldi.

Hitit Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için Trabzon’dan geldiğini söyleyen Furkan A., bir arkadaşının yanına gitmek için çantayı PTT’ye bıraktığını anlattı. Polis, Furkan A. ile birlikte valizin yanına giderek içindeki eşyaları inceledi. Güvenlik sorgusunda herhangi bir kaydı çıkmayan öğrenci, çantasını alarak arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Editör: TE Bilisim