Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye halkı için insani yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda bugünkü Cuma hutbesinde Suriye için yardım çağrısında bulunuldu. Vatandaşlar da zor durumdaki kardeş Suriye halkının yanında olunması gerektiğini dile getirdi.

Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle zor durumda bulunan Suriye halkı için bir kampanya da Türkiye Diyanet Vakfı başlattı. Bütün camilerdeki Cuma hutbesinin konusu da bu insani yardım kampanyası oldu. İstanbul Fatih Camii’nde de Suriye halkı için başlatılan bu kampanyaya herkesin katkıda bulunması istendi.

Okunan hutbede, Suriye’de iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız kalmış dermansız insanlara duyarsız kalınamayacağı vurgulandı. Suriye’de yaşananların bir insanlık trajedisi olduğu belirtilen hutbede, Suriye halkının açlıktan ilaçsızlığı, barınmadan ilaçsızlığa kadar çok zor şartlarda olduğu hatırlatıldı. Bütün camilerde ortak olarak okunan hutbede, “Mezhebi, meşrebi, inancı, dünya görüşü ne olursa olsun, Müslümanlar, hatta bütün insanlık, sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla bu yarayı sarmak durumundadırlar.” denildi. Allah rızası için herkesin Suriye halkına yardımda bulunmasını isteyen imam sözlerini, “Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” ve “Komşusu açı iken kendisi tok yatan bizden değildir” hadisleriyle tamamladı.

Fatih Camii’nde Cuma namazını kılan vatandaşlar da çıkışta Suriye halkı için bağışta bulundu. Yardımda bulunan vatandaşlardan Mustafa Kılınçer, başta Suriye olmak üzere dünyanın her yerindeki Müslümanlara karşı duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Ramazan Coşan adlı vatandaş da Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı kampanyanın çok yerinde olduğunu söyledi. Coşan, ‘Ben insanım’ diyen herkesin kampanyaya katılması gerektiğini dile getirdi.

Suriye’nin Osmanlı’dan kalan bir miras olduğunu ifade eden Nedim Ertugay da Suriye’deki Müslümanların çok zor durumda olduğunun altını çizdi. Kışla gelen olumsuz şartlara dikkat çeken Ertugay, bir taraftan da Esed’in uyguladığı büyük bir zulüm olduğunu belirtti. Ertugay, kış günlerini sıcak evlerinde geçirenlerin Suriye halkının durumunu da düşünerek az çok demeden kampanyaya katılmasının öneminin vurguladı. Suriye halkı için başlatılan insani yardım kampanyasına katılan diğer vatandaşlar da duyarlı Müslümanlara Suriye’ye yardım konusunda büyük sorumluluk düştüğünü aktardı.





Editör: TE Bilisim