İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Suriye'de 4 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta mücadele eden Türkmen tugayları, tek çatı altında birleşme kararı aldı. Bir çok köyü IŞİD'in kontrolünde olan Türkmenler, Humus'ta rejimin baskısı altında bulunanları da Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleştirmeyi düşünüyor.

Türkiye sınırında bir çok Türkmen köyünün kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, Es Selama Sınır Kapısı'na doğru ilerleyişini sürdürmek istiyor. Geçen günlerde Türkmen gruplarla yakın temasa geçen ve bir çok kayıp verdiği öğrenilen IŞİD'e karşı silahlı güçlerini kuvvetlendirmek isteyen tugaylar da yeni bir karar aldı.

Halep çevresi ve Türkiye sınırına doğru olan bölgede bulunan ve aralarında Fatih Sultan Mehmet, Sultan Murat, Süleyman Şah ve İsmail Şah tugaylarının bulunduğu yaklaşık 7 tugay tek çatı altında birleşme kararı aldı. Lazkiye, Rakka ve Humus'tan da Türkmenlerin katıldığı toplantı çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda Türkmen tugaylar tek bir komutanın liderliğinde hareket edecek.

Türkmen komutanlardan Abu Muhammed Şıhlı, yaptığı açıklamada bütün cephelerde kendi bölgelerine girme düşüncelerinin olduğunu belirtti. Humus'ta rejimin ve Hizbullah'ın elinde bulunan Türkmen köylerinin yakılıp yıkıldığını hatırlatan ve buradaki vatandaşlarının zor durumda olduğunu kaydeden Şıhlı, kırsal kesimin IŞİD'in elinden alınması halinde bu insanları kendi bölgelerine yerleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Sınırdaki köyleri IŞİD'in elinden almaları gerektiğini dile getiren Şıhlı, bunun için de destek gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim