Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş’taki cami avlusuna sığınan Suriyeli mültecilerin verdiği yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Kuru ekmek ve peynirle karınlarını doyurmaya çalışan aileler kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Zorlu hayat mücadelesinden en çok etkilenenler ise bebek ve çocuklar.

Suriye'nin İdlib ve Humus şehirlerinden kaçarak Kahramanmaraş’a gelen 150 kişilik Suriyeli mülteci grubu 2 gündür Dulkadiroğlu ilçesindeki Sanayi sitesinde bulunan Hafız Ali Efendi Camisinin avlusunda kalıyor. Geceleri açık havada uyumak zorunda kalan mülteciler, mahalle sakinlerinin verdiği battaniyelerle ısınmaya çalışıp, hayırseverlerin getirdiği yemeklerle karınlarını doyuruyor. İki gün önce sağanak yağmurda ıslanan aileler, soğuk gecelerde bilhassa çocuklarının sağlığından endişe ediyor. Çamaşırlarını cami şadırvanlarında yıkamak zorunda kalan annelerse çadır kentte yer olmadığı için cami avlusuna sığındıklarını belirtiyor.

15 gün önce Emine ve Muhalip isimli ikiz bebekleri dünyaya gelen 10 çocuk babası Yusuf El Hamudi, İdlib’den, Kahramanmaraş’a bir ay önce geldiklerini, kalacak yer bulamadıkları için 2 gündür cami avlusuna sığındıklarını belirtti. Çaresiz kaldıklarını anlatan Hamudi, “Biz Türkiye’ye geldik ancak burada kalacak yer bulamadık. Benim 10 çocuğum var, biz burada bahçede yaşıyoruz. Bizimle birlikte 150 kişi var. Çok zor günler geçiriyoruz. Yarın kış gelecek ne yapacağımızı şaşırdık. İdlib’de her yer harap.” diye konuştu.

Humus'tan gelen Mustafa Talib ise “Yardım istiyoruz. Çadır kentte yer kalmamış, bizde burayı bulabildik. Yardım severler yiyecek veriyor. Kış geliyor ve çocuklarımız geceleri üşüyor, bize yardım edilsin.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim