Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kocaeli'nin değişik ilçelerinde yaşayan 750 Suriyeli çocuk 23 Nisan nedeniyle Darıca Hayvanat Bahçesi'nde ağırlandı. Darıca Belediyesi , Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca Hayvanat Bahçesi'nin birlikte gerçekleştirdiği organizasyona katılan Suriyeli misafir çocuklar, çocuk bayramını doyasıya yaşadı. Öğleden sonra gerçekleştirilen programda çocuklara hem hayvanat bahçesi gezdirildi hem çeşitli gösteriler sunuldu.

Konuyla ilgili konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Amacımız Türkiye'de farkındalık yaratmak. Bugün burada 23 Nisan nedeniyle hem Suriyeli hem de bizim buradaki Türk çocuklarımız birlikte güzel vakit geçirmişlerdir.” diye konuştu.

Öte yandan, Linda Hacıoğlu isimli bir Suriyeli anne, bu etkinliği sağladığı için yetkililere teşekkür etti. Hacıoğlu, “Bugün burada çocuklarımızı eğlendirdiği için Darıca Kaymakamı'nı, Darıca Belediyesi'ni, Darıca Hayvanat Bahçesi yetkililerini yürekten tebrik ve teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır, çocuklarımız böyle güzel bir gün yaşamamıştı.” diye konuştu. Programın sonunda hem Suriyeli hem de Türk çocuklarına çeşitli sembolik ödüller verildi.

Editör: TE Bilisim