İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Suriye’deki iç savaş sebebiyle Kahramanmaraş’taki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar, Türkçe olimpiyat gösterilerinde ülkelerini temsil etmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Çadır kentte yapılan seçmelere yoğun ilgi gösteren Suriyeli çocuklar, seçmelerdeki performansıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Bu yıl 11'ncisi düzenlenecek olimpiyatlara ülkelerindeki olaylar sebebiyle katılamayan Suriyeli çocuklar, olimpiyat heyecanını Kahramanmaraş’ta yaşayacak. Haziran ayında gerçekleştirilecek gösterilerde 30 Suriyeli çocuk şarkı, şiir ve kişisel beceri alanlarında yeteneklerini sergileyecek.

Türkçe olimpiyatlarında ülkelerinin sesi olmak isteyen Suriyeli çocukların isteklerine kulak verdiklerini belirten Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş Tertip Komitesi Başkanı Malik Akgüncü, kentteki olimpiyat gösterilerine katılabilmek için çadır kentte seçme yaptıklarını söyledi. Çocukların 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayacağını aktaran Akgüncü, “Türkçe olimpiyatları her yıl ülkemizde tekrarlanıyor. Suriye ise savaş nedeniyle bu yılki yarışmaya katılamıyor. Ancak şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bu olimpiyatlardan mahrum kalmamaları için Kahramanmaraş gösterilerine katılmalarını istedik. Valilikten aldığımız izinle Suriyeli çocuklar olimpiyatların Kahramanmaraş gösterilerinde ülkelerini temsil edecekler.” dedi. Seçmelerin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Akgüncü, 30 kişilik ekiple 4 ayrı kategoride Suriyeli çocukların hünerlerini sergileyeceğini kaydetti.

Seçmelerde arabesk-pop müziği sanatçısı Emrah’ın ‘Götür beni gittiğin yere’ adlı şarkısını seslendiren Suriyeli 13 yaşındaki Reşa Hindi, yarışma sayesinde sesini dünyaya duyurmak istediğini aktardı. Ülkesinde savaş çıkmadan önce Türkçe olimpiyatlarını her yıl televizyondan izlediğini anlatan Hindi, “Ben bu yarışmaya kendi ülkemden katılmak isterdim. Ama savaş bizi her şeyden mahrum ettiği gibi bu yarışmadan da alıkoydu. Her şeye rağmen Kahramanmaraş’taki yarışmalara çıkacak olmamız bizi mutlu ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim