İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Kimse Yok Mu Derneği tarafından "Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşların desteğiyle hazırlanan bir TIR dolusu malzeme daha gönderildi. İç savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan yüz binlerce Suriyeli mülteci için toplanan yardımlardan oluşan ve Kimse Yok Mu Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan yardım TIR'larının 131.'si yola çıktı.

Hayırsever Türk insanının Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmadığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yavaşça, açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardıma ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Yavaşça, "Kampanya dahilinde Hatay'ın Yayladağı ve Reyhanlı ile Gaziantep'in merkez ve Nizip ilçeleri, Batman, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye'deki Suriyeli mülteci kardeşlerimize umut olan ayni yardımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar farklı şubelerin desteğiyle 130 TIR malzeme ulaştırıldı. Bugün de Balıkesir şubesi olarak 131. yardım TIR'nı gönderdik." dedi.

Suriyeli mültecilere öncelikli olarak gıda yardımı yapıldığını ifade eden İbrahim Yavaşça, "Ayrıca ev ihtiyacının karşılanması, giyim, sağlık ve temizlik de yardım başlıklarını oluşturuyor. Kimse Yok Mu 27 bin 466 adet gıda kolisini, 171 ton patatesi, 547 ton unu, 50 bin 346 adet battaniyeyi, 50 adet çadırı, 2 bin 690 adet yatağı, 24 bin 154 paket çocuk bezini, 7 bin 750 litre sıvı sabunu ve 14 bin 459 hasta bezini kampanya dahilinde Suriyeli mültecilere ulaştırdı. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ayni yardımlar 20 milyon lirayı buldu. Kış nedeniyle yaşam şartları oldukça zorlaştı. Bölgede hâlâ un, temel gıda maddeleri, battaniye ve ilaç gibi malzemelere acil ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızın bu yönde de desteklerini bekliyoruz. Suriyeli kardeşlerimize siz de çağrı merkezimizden, internet sitemiz aracılığıyla ya da 5777'ye 'Suriye' yazarak gönderilecek kısa mesajlarla yardım yapabilirsiniz." şeklinde konuştu. Suriyeli mülteciler için gönderilen 131. yardım TIR'ında pirinç, şeker, kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, hazır çorba, yağ, battaniye ve çocuk bezi bulunduğu bilgisini veren Yavaşça, katkı yapan Balıkesirli hayırsever işadamı ve diğer vatandaşlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim